Gündem
14 Kas 2023 09:48 Son Güncelleme: 14 Kas 2023 10:41

Jokey Gökhan Kocakaya ABD'ye transfer oldu

Türkiye Jokey Kulübü, son 5 yıldır üst üste en çok yarış kazanan jokey olan Gökhan Kocakaya'nın kariyerine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam edeceğini duyurdu.

Jokey Gökhan Kocakaya'nın kariyerini ABD'de sürdüreceği açıklandı. Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamada, "2006 yılından bu yana Türkiye'de at binen ve bugüne kadar katıldığı toplam 16 bin 204 yarışın 2 bin 908'ini kazanma başarısını gösteren jokey, 2 bin 512 de ikincilik elde etti. 2009 yılında Türk atçılığının en prestijli mücadelesi olan Gazi Koşusu'nu Miramis isimli safkanla kazanan Gökhan Kocakaya, birbirinden önemli birçok koşudan zaferle ayrılmasını bildi" ifadeleri kullanıldı.

​​​​​​​Beş yıldır üst üste en çok yarış kazanan jokey olma başarısını gösteren Gökhan Kocakaya için pazar günü Veliefendi Hipodromu'ndaki yarış programının ardından veda töreni düzenlendi. Veda organizasyonunda Gökhan Kocakaya, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Selman Taşbek'in elinden bir plaket aldı. ​​​​​​​TJK Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce ise tecrübeli jokeye günün anısına çiçek takdiminde bulundu.​​​​​​​

Türkiye Jokey Kulübü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Ülkemizde sayısız başarıya imza atarak taçlandırdığı kariyerini ABD'de sürdürecek olan Gökhan Kocakaya'ya bundan sonraki kariyerinde de muvaffakiyetler dileriz" denildi.