Gündem
12 Haz 2023 22:17 Son Güncelleme: 12 Haz 2023 22:20

Jandarmadan terör şüphelilerine yardım ve yataklık operasyonu

İçişleri Bakanlığı, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCKPYD/YPG terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, 8 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamayı, İçişleri Bakanlığı yaptı. Buna göre, Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCKPYD/YPG terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda, 8 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TEM Daire Başkanlığı koordinesinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCKPYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlenmiştir.

Operasyon kapsamında; sağ yakalanan ve teslim olan terör örgütü mensuplarının ifade ve teşhisleri sonucunda Şırnak ili Beytüşşebap, Cizre ve Silopi ilçelerinde aralarında HDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı, HDP İlçe Yönetim Üyesi ve (1) köy muhtarının da bulunduğu (12) şüpheli şahsa yönelik 12 Haziran 2023 tarihinde operasyon icra edilmiştir.

Operasyon neticesinde; (8) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup (4) şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Gözaltına alınan şüphelilerin ise adli işlemleri sürdürülmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmektedir.