Gündem
20 Mar 2011 16:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

''İYİ Kİ KANSER OLMUŞUM!'' TAMER NEDEN KANSER OLDUĞU İÇİN SEVİNİYOR?

Milliyet yazarı Meral Tamer, neden "İyi ki kanser olmuşum; bencil olmayı öğrendim" diye konuştu?

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Bakırköy Sağlık Günleri" kapsamında Aşk Olsun Kanser kitabına konu olan kanser hikayesini okurlarıyla paylaşan Gazeteci-Yazar Meral Tamer, "İyi ki kanser olmuşum; bencil olmayı öğrendim." dedi.
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in de izlediği,Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşi ve imza gününde konuşan Gazeteci-Yazar Meral Tamer artık kendisi için yaşamaya başladığını söyleyerek,"Meme kanseri olduğumu öğrendikten sonra geçen 1 yıllık süreç içerisinde artık yapmak istemediğim hiçbir şeyi yapmamaya başladım. Biz kadınlar erkeklere göre daha az benciliz. Diyebilirim ki 65 yaşında bencil olmayı öğrendim. Hayatımda var olduğunu sandığım bir çok şeyi elemine ettim.Kendime o lüksü tanımaya başladım. Ve en önemlisi kanser sayesinde kendim için yaşamaya başladım." şeklinde konuştu.

KALP HASTALIĞINDAN DAHA ÇOK KORKUYORUM

Kanserle ilgili tıp alanın önemli gelişmeler olduğunu da vurgulayan Meral Tamer," Açıkçası ben kanser yerine kalp hastası olmaktan daha çok korkuyorum. Kanserle ilgili tıp alanındaki gelişmeler şu an için çok iyi noktada. Özellikle erken teşhiste bulunulan hastaların %90’dan fazlası hayatlarını çok rahat biçimde sürdürebiliyor.Kanser kelimesini hala niye duymaktan korkuyoruz anlayabilmiş değilim."dedi.

YİYECEK-İÇEÇEĞİNİZE DİKKAT EDİN

Kansere yakalandıktan sonra organik ürünlere olan ilgisinin daha da arttığını bildiren Tamer,"Artık kolay kolay peynir yemiyorum. Sadece lor ve keçi peyniri yiyorum.Bol bol sebze tüketiyorum. Maydanoz, roka, tere, reyhan, kırmızı turp, domates, mercan köşkü soframdan eksik olmuyor. Açık renkli göbek salatadan uzak duruyorum. Organik yoğurt yiyorum. Canım börek bile istese içine sote edilmiş pazı,pırasa dolduruyorum." diyerek görüşlerini açıkladı.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Kanser hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu da vurgulayan Meral Tamer özellikle kadınların menopoz sonrası yılda bir erken teşhis için mutlaka geniş kapsamlı doktor muayenesinden geçmelerini önerdi.