Gündem
25 Eki 2007 16:18 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:51

İSTİHBARAT SAĞLAM 'KAYNAK'TAN!..ABD KUZEY IRAK'I TÜRKİYE'YE BIRAKACAK!..TALABANİ VE BARZANİ'NİN SONU MU GELİYOR?..

Kanal A TV'de gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına katılan MİT eski mensubu Mahir Kaynak, ABD'nin Kuzey Irak'tan çekilerek bu bölgeyi Türkiye'ye bırakacağını öne sürdü.

Kanal A TV'de gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına katılan MİT eski mensubu Mahir Kaynak, ABD'nin Kuzey Irak'tan çekilerek bu bölgeyi Türkiye'ye bırakacağını öne sürdü. Kaynak, buna karşılık ise Türkiye'nin gözetiminde Kürt Devleti kurulacağını iddia etti.

Kaynak, "PKK tasfiye edilecek. Türkiye ve ABD ortak operasyon yapacak. ABD'nin isteği, Türkiye'nin rızası ile Kürt Devleti kurulacak. Bu Türkiye'nin aleyhine olmaz. Türk askeri de Kuzey Irak'ta kalacak" dedi.

Mahir Kaynak, önümüzdeki günlerde Murat Karayılan gibi PKK elebaşlarının tıpkı APO gibi paketlenerek Türkiye'ye teslim edileceğini de söyledi.

ABD Talabani ve Barzani'yi bitirecek

İşbirlikçi olan Talabani ve Barzani'nin işini bizzat ABD'nin bitireceğini iddia etti. Bu ikilinin akıbetinin de tüm işbirlikçiler gibi olacağını ileri süren Kaynak, "İşbirlikçi kullanılır ve atılır" dedi. Kaynak, Amerikan yönetiminin Barzani ve Talabani'yi kurbanlık seçtiğini beslenip palazlandırıldığını artık kesilme vaktinin geldiğini söyledi. Mahir Kaynak'ın bir çarpıcı öngörüsü de "Ticarete meraklı olan Barzani TÜSİAD'a üye olabilir" oldu.