Gündem
08 Şub 2022 22:37 Son Güncelleme: 09 Şub 2022 08:47

İşte Halil Falyalı'yı öldüren suikast timi! MOBESE'ye böyle takıldılar

KKTC'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kumarhane işletmecisi Halil Falyalı suikastıyla ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Falyalı'ya uzun namlulu saldırıda bulunan ve sürat teknesiyle kaçan saldırganların MOBESE kayıtları da ortaya çıktı.

Sedat Peker'in videolarında adının geçmesiyle Türkiye'de tanınan kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, Girne'deki otelinden Çatalköy'e gittiği sırada uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Falyalı'nın şöförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Halil Falyalı ise ağır şekilde yaralandı. Sevk edildiği hastanede Falyalı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 MOBESE'YE BÖYLE TAKILDILAR

Olayla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ederken, Falyalı'ya silahlı saldırıda bulunduğu iddia edilen kişilerin MOBESE görüntüleri de ortaya çıktı. Öte yandan suikastın işlendiği bölge de görüntülendi. Olay yerini inceleyen polis ekipleri bölgede 50'den fazla kovan bulundu.

 SÜRAT TEKNESİYLE KAÇTIKLARI İDDİA EDİLDİ

İddialara göre; Falyalı, evinin yakınlarında arazi aracıyla gelen şahıslar tarafından otomatik silahlarla tarandı. Saldırganlar adadan sürat teknesi ile ayrıldı.

 EŞİ VE ÇOCUKLARI ARKADAKİ ARAÇTAYDI

Falyalı'nın aracının yaylım ateşine tutulduğu sırada eşi ve çocuklarının arkadaki araçta bulunduğu öğrenildi. Falyalı'nın eşi ve çocuklarının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"CİDDİ BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

Öte yandan, Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi Falyalı suikastına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

 Ekmekçi, sosyal medyada paylaşılan ve Halil Falyalı’yı öldüren suikast timi oldukları iddia edilen kişilerin Falyalı’nın korumaları olduğunu belirtti.

 Ekmekçi'nin paylaşımı şöyle:

"Resimdekiler, Halil Falyalı'nın korumaları, olayın ardından tetikçilerin peşine düşen kişiler... Tekne ile kaçıldığına dair bir bilgi poliste yok.

 Ciddi bir bilgi kirliliği var...

 MOBESE kayıtları polis tarafından resmi olarak yayınlanmadan, nasıl sızıyor, o da bizim teşkilatın sorgulaması gereken bir konu

 Bu noktada, beklentimiz, polisin az az da olsa, doğru bilgileri kamuoyuyla paylaşması ve doğru bilgi akışını sağlaması..."