Gündem
15 Şub 2024 09:35 Son Güncelleme: 15 Şub 2024 09:38

İstanbul Üniversitesi’nde istifa yağmuru! MedyaRadar’ın haberi ortalığı karıştırdı…

İstanbul Üniversitesi’ndeki skandallar bitmek bilmiyor. Doktor baskısıyla personelin izinlerini iptal eden Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, şimdi de Fatih Albayrak isim personelin senelik izne çıkmaması için fakülte yönetimleriyle toplantı yaptı. Albayrak zorunlu emekli ettirilirken, Prof. Zülfikar’ın baskılarına daha fazla dayanamayan dört profesör istifa etti. Çok sayıda dekan ve idari görevli hocalara istifa baskılarının devam ettiği öğrenildi.

MedyaRadar’ın İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın üniversitedeki uygulamalarıyla ilgili haberi üniversitede ortalığı karıştırdı. Türkiye'nin en köklü üniversitesinde yaşananlar ‘Bu kadarına da pes’ dedirtecek türden.

Üniversite Danışma Kurulu bir personelin senelik izni için toplandı. O toplantıdan sonra istifalar arka arkaya gelmeye başladı. Çok sayıda üst düzey idari personele ‘Görevden alındınız’ telefonu açıldı.

SENELİK İZİN İÇİN KURULU TOPLADI

Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın. ‘Acele’ kaşesiyle Personel Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıda ‘Başkanlığınızda işçi kadrosunda bulunan Fatih Albayrak’ın 12-16 Şubat tarihleri arasında yıllık izin kullanması uygun bulunmamıştır. Bilgilerinizi ve adı geçenin en kısa sürede göreve başlatılması hususunda gereğini rica ederim’ denildi. 

Bu yazının dün MedyaRadar’da yayımlanmasından sonra ilginç gelişmeler yaşandı. Prof. Zülfikar Çapa Tıp Fakültesi Danışma Kurulu’nu Albayrak’ın senelik izni için topladı. 

ZORLA EMEKLİ EDİLDİ

Senelik izninden dört gün kullanmak için form dolduran Albayrak, bir anda neye uğradığını şaşırdı. Prof Zülfikar, 12-16 Şubat tarihleri arasında izin kullanmak isteyen Albayrak’ın dört günlük iznine onay vermedi. Bununla yetinmeyip senelik izin hakkını iptal etti.  Dün de Albayrak’ın çalıştığı fakültenin danışma kuruluyla ‘acil’ toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bu ‘Fatih Albayrak’ın izin hakkı yoktur. Kimse ona rapor vermeye kalkmasın’ uyarılarında bulundu. Ardından Albayrak’a ‘İstifa et’ baskısı yapıldı. İstifayı kabul etmeyen Albayrak dün grev yerinde çalıştığı halde ‘İşini yapmıyor’ tutanağı tutuldu. Ardından da ‘Ya emekli olursun ya da biz senin iş akdini feshederek tazminatsız kovarız’ tehdidi yapıldı. Albayrak daha fazla baskılara dayanamayarak emekli olma kararı aldı.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ!

Üniversitenin bilimsel çalışmasıyla uğraşmak yerine eforunu idari personelin izin ve raporlarını iptal ettirmeye harcayan Prof. Zülfikar’ın baskıları istifaları da beraberinde getirdi. Uzun süredir Prof Zülfikar’ın baskısıyla mücadele eden İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayım Yorğun, Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Özkan, Uluslararası İlişkiler Akademisi’nden Prof. Dr. Ayşe Zişan Furat ve Prof. Dr. Faruk Taşçı üniversitedeki görevlerinden istifa ettiler. Prof. Zülfikar’ın talimatıyla dün itibariyle çok sayıda daire başkanına ‘Görevden alındınız’ telefonu açıldı. Daire başkanlarının alt görevlere atanacakları öğrenilirken, çok sayıda profesöre de görevlerinden istifa etmeleri için baskı kurulduğu öğrenildi.