Eğitim
14 Şub 2024 09:23 Son Güncelleme: 14 Şub 2024 09:28

Rektörün uygulamaları pes dedirtti… Tehditle raporu iptal ettirdi!

Kardeşini başdanışman yapan, tatilde oda bulamadığı oteli üniversitenin resmî sitesinden şikâyet eden ve son olarak İstanbul Üniversitesi’ni vatandaş ziyaretine açan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın uygulamaları pes dedirtti. Prof. Zülfikar'ın, bir personele verilen sağlık raporunu doktoru tehdit ederek iptal ettirdiği şikâyet dilekçesiyle ortaya çıktı. Mobbinge uğrayan onlarca personel CİMER’i şikâyet yağmuruna tuttu. Skandal uygulamaların belgelerine MedyaRadar ulaştı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün özel haberine göre, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın üniversitedeki uygulamaları isyan çıkardı. Onlarca personel, zulme varan uygulamaları protesto etti. İzin hakkı bulunan personelin izinlerini durduran, sağlık sorunları sebebiyle rapor alan personelin raporunu iptal ettiren Osman Bülent Zülfikar CİMER’e şikâyet edildi.

 DOKTORU TEHDİT EDİP RAPORUMU İPTAL ETTİRDİ!

İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda görev yapan bir personelin CİMER’e yaptığı şikâyet dilekçesi çok tartışma yaratacak. MedyaRadar’ın ulaştığı o dilekçede şu ifadelere yer verildi:

‘Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda temizlik personeli olarak çalışmaktayım. Prof. Dr. Bülent Zülfikar’ın 5 Şubat 2024 tarihli oluruyla Onkoloji Enstitüsü Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi olarak usulsüz şekilde görevlendirildim. Eski görev yerime geçmek için dilekçe yazdım. Bu süre içerisinde rahatsızlandım. Aldığım raporu usulsüz şekilde aldığım gerekçesiyle doktoru tehdit ederek raporu iptal ettirdi. 30 günlük izin hakkım olmasına rağmen izin hakkım kısıtlanmıştır. Usulsüz bir şekilde sürgün edilmiş bulunmaktayım. Bana ve diğer personele haksız bir şekilde uygulanan zulme son vermenizi rica ediyorum’

AK PARTİLİ PERSONEL BİLE İSYAN ETTİ!

Üniversitede görev yapan bir Ak Partilinin yazdığı şikayet dilekçesinde ise ‘Davamıza yaralar veriyor’ sözü dikkat çekti.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

‘Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar göreve geldiğinden beri yaptığı uygulamalar ve söylemlere hem davamıza hem kurumumuza yaralar veriyor. Gelir gelmez kardeşini başdanışman yaptı. Bütün iş ve işlemleri ona devretti. Kendisinden önceki tüm personele düşman gözüyle bakıyor. İdareci personelleri rencide edip, Özel Kalem Müdürü yaptığı Yusuf Yüceyaltırak ile tüm personele mobbing uygulamaktadır. Baskıların ve uygulamaların boyutu artık zulme vardı. Buna engel olunmaması durumunda İstanbul Üniversitesi çok değişik olaylara gebe olacaktır’

 

ACELE YAZIYLA İZNİ İPTAL ETTİRDİ!

Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, üniversitenin sorunlarıyla uğraşmak yerine tüm enerjisini personel izinlerini iptal ettirmeye harcamış. ‘Acele’ kaşesiyle Personel Daire Başkanlığı’na Prof. Zülfikar imzasıyla gönderilen yazıda ‘Başkanlığınızda işçi kadrosunda bulunan Fatih Albayrak’ın 12-16 Şubat tarihleri arasında yıllık izin kullanması uygun bulunmamıştır. Bilgilerinizi ve adı geçenin en kısa sürede göreve başlatılması hususunda gereğini rica ederim’ denildi. Bununla da yetinmeyen Prof. Zülfikar, yaklaşık yedi yıldır kurumda çalışan ve 30 gün izin hakkı  bulunan bir personelin de izin hakkını durdurdu. Kişisel bilgileriyle yıllık izin başvurusu yapmak için sisteme giriş yapan personele ‘Yıllık izin hakkınız bulunmamaktadır’ uyarısı verildi.

 

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ DE AYAKLANDI!

Üniversiteyi halka açan Rektör Prof. Zülfikar’a üniversitenin bütün öğrenci kulüplerinden tepkiler geldi. Ders yaparken içeri giren vatandaşlar tarafından fotoğrafları çekilen öğrenciler isyan bayrağı açtı.

Uygulamaya son verilmesini isteyen öğrencilerin eyleme hazırlandıkları öğrenildi. Amfilere giren sivil vatandaşların ellerinde telefonlarla öğrencilerin fotoğraflarını çektiği o görüntüler dün sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.