Gündem
26 Nis 2024 14:50 Son Güncelleme: 26 Nis 2024 14:52

İsrail saldırılarında 141 gazeteci öldürüldü

Gazeteciler Cemiyeti Medya Konferansı davetlisi Filistinli gazeteci Hasan Tahravi, Gazze'de gazetecilerin saldırıların hedefi haline geldiğine dikkat çekti: "Hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 141'e ulaştı. Bu sadece bir rakam değil, her biri gerçek bir yaşamın sonu demek." diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Medya Konferansı'na katılan Filistinli Gazeteci Hasan Tahravi, Gazze'de gazetecilerin de saldırıların hedefi haline geldiğine dikkat çekti. Kendisi de Gazzeli olan Tahravi, Gazze’de Filistinli gazetecilerin yaşadıklarını anlatırken duygulu anlar yaşadı.

"BU SADECE BİR RAKAM DEĞİL"
Hasan Tahravi,"Hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 141'e ulaştı. Bu sadece bir rakam değil, her biri gerçek bir yaşamın sonu demek. Gazetecilerin ölümü, basın özgürlüğünün ne kadar kritik bir mesele olduğunu bir kez daha gösteriyor." diye konuştu.

"BU SAVAŞ BİLDİĞİMİZ BİR SAVAŞ DEĞİL"
Filistinli gazeteci Tahravi, yaklaşık 7 aydır Gazze'de devam eden savaşın gerçek boyutlarına dikkat çekti. "Bu savaş bildiğimiz gibi bir savaş değil. Birleşmiş Milletler'in savaşa ilişkin almış olduğu kararlar uygulanmadı. İsrail güçleri insanları öldürürken hesap sorulmuyor, yargılanmıyor." dedi.

Gazze'deki gazetecilerin çok ağır şartlarda mesleklerini icra ettiklerini belirten Tahravi, uluslararası toplumun gösterdiği desteğin önemine vurgu yaptı: "Gazze'deki gazeteciler çok ağır şartlarda mesleklerini sürdürüyor ama buna rağmen geri adım atmayacaklar. Sizlerin desteğinden güç alıyoruz." diyerek destek istedi.