Gündem
15 Tem 2012 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

İSRAİL MEDYASINDAN TÜRKİYE'YE AĞIR SUÇLAMA

İsrail medyası, Güney Kıbrıs'taki İsrailli turistleri hedef alan bir planın ortaya çıkarıldığını iddia etti.

İsrail medyası, Güney Kıbrıs’taki İsrailli turistleri hedef alan bir planın ortaya çıkarıldığını iddia ederken İran, Lübnan ve Suriye’den oluşan “koalisyon"un terör çabasına son iki yılda Türkiye’nin de katılıp, “terörün kıdemli bir işbirlikçisi” haline geldiği savlarına yer verildi.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth, İsrailli turistlerin terörün hedefi olduklarını vurguladığı haberinde Güney Kıbrıs’ta İsrailli turistlere yönelik bir terör planının ortaya çıkarıldığını yazdı. Yedioth’ta Alex Fishman imzası ile yayımlanan konuya ilişkin yorumda ise, “Kıbrıs’taki İsrailli turistler ilk defa Hizbullah’ın hedefinde olmuyor” ifadesi kullanıldı ve planlanan saldırının, İsrail istihbarat örgütü Mossad’ın da katıldığı “başarılı bir istihbarat operasyonu” ile engellendiği kaydedildi.

 “HER ŞEY, TÜRK YETKİLİLERİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDE”

Fishman, İran, Lübnan ve Suriye’den oluşan “bilinen koalisyon’un başını çektiği sürekli bir terör çabası” bulunduğunu savunurken “Maalesef, son iki yılda onlara, İranlı ve Lübnanlı terörün kıdemli bir işbirlikçisi haline gelen Türkiye de katıldı” iddiasında bulundu.

Yorumda şu savlara da yer verildi: “Türkiye, terör grupları için uygun bir platform olarak hizmet veriyor. Hem örgütsel bir üs, hem de başka ülkelerdeki hedeflere transfer noktası olarak. Her şey, Türk yetkililerinin cesaretlendirmesiyle ve bilgileri dahilinde yapılıyor.”

Yorumda aynı “koalisyon"un geçmişte de Türkiye, Bulgaristan, Kıbrıs ve Yunanistan’da da İsrailli turistleri hedeflemeye çalıştığı öne sürüldü. Gazetede “koalisyon” un şimdi de "Beyrut’tan uçakla bir saatten az mesafede olduğundan hızlı bir saldırı için uygun bir hedef gibi görülen Kıbrıs’a geri geldiği” görüşü dile getirildi.