Gündem
18 Ara 2023 00:40 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 00:57

İsrail Gazze'ye hava saldırısı düzenledi! Çok sayıda ölü var

İsrail'in işgal altındaki Gazze Şeridi'nde insanlık dışı saldırıları devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu, bu kez de Cibaliya beldesindeki bazı evlere düzenledi. Saldırılarda 30 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin de kayıp olduğunu bildirildi.

Filistin Devlet Televizyonu, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya beldesinde bazı evlere düzenlediği hava saldırıları sonucu 30 kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusuna bağlı topçu birliklerinin, Gazze kentinin Tel el-Hava, Es-Sabra, Ez-Zeytun, Eş-Şucaiye ve Ed-Derec mahallelerinde evlerine ulaşmaya çalışan sivilleri hedef alması sonucu çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.

İSRAİL ORDUSU 50'DEN FAZLA SİVİLİN SIĞINDIĞI EVİ BOMBALADI

Haberde, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin Ez-Zeytun Mahallesi'nde yerinden edilmiş 50'den fazla sivilin sığındığı bir evi bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

EVDEN 40 CESET ÇIKARILDI

Gazze kentinin Et-Tuffah Mahallesi'nde İsrail hava saldırısının hedefi olan bir diğer evden yaklaşık 40 cesedin çıkarıldığı, çok sayıda kişinin de yaralı olarak kurtulduğu aktarıldı.

YİNE HASTANELERİ HEDEF ALIYORLAR

İsrail ordusunun Gazze kentinin es-Sahabe Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında bir evin hedef alınması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nin de İsrail ordusunun yoğun saldırısına hedef olduğu ifade edildi.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde de İsrail ordusunun gün boyu sürdürdüğü saldırılar sonucu öldürülen sivillerin sayısı 60'a ulaştı. Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yer alan bir caminin bombalanması sonucu onlarca kişi yaralandı. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yer alan Nasır Hastanesi'ne ise son saatlerde 17 cenaze getirildi.