Gündem
17 Haz 2014 14:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:18

IŞİD haberlerine yasak sosyal medyayı salladı! Kim ne yazdı?

IŞİD terör örgütünün Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yaptığı baskınla ilgili haberlere getirilen yayın yasağına tepki yağdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yerde tutulan Türkiye vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internete yayın yasağı konulmasına karar verdi.

IŞİD'in Musul'daki Türkiye Konsolosluğu baskını ile ilgili haberlere getirilen yayın yasağına tepki yağıyor. Birçok gazeteci yazar IŞİD haberlerine getirilen yayın yasağına ilişkin rehine krizi ile ilgili basının haber yapmaması gibi bir örneğin bulunmadığını ifade ederek bu zihniyetin darbeci ve diktaöryal olduğunu belirtti.

Yayın yasağına ilişkin sosyal medyadaki tepkiler şöyle:

Koray Çalışkan: IŞİD'a karşı IŞİD tipi mücadele. Basın rehine krizi hakkında konuşamayacak. Böyle saçmalık görmedim.

Aslı Aydintaşbaş: Şu ”yayın yasağı” meselesi…nasıl olsa tutmaz ama, kafalardaki zihniyetin hala ne kadar darbeci ve diktatoryal olduğunu gösteriyor.

Ugur Vardan: Üstünüze 'zaafiyet' yayın yasağı gelmiş...

Bülent Mumay: Başbakan'ın "yazmayın" ricası yetmedi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Musul Başkonsolosluğu'na baskın haberlerine yayın yasağı getirdi

Nuh Gönültaş: Musul'daki rehinelerimiz için yayın yasağı getirdi mahkeme. "lütfen" dediğinde anlamalıydık. Kim gelirse gelsin, bu ülke normalleşmez!

Burak Kara: Tereyağından kıl çeker gibi gelen yayın yasağı!

Amberin Zaman: Madem yasak IŞİD'in Musul başkonsolosluğu baskınına ayrılacak zaman ve sayfaları 17 Aralık baskını ile dolduralım.Hafızaları tazeleyelim.

Alican Uludağ: Savcılık, İŞID baskınına yayın yasağın isterken şöyle demiş: Devletin zaafiyetini ortaya koyacak şekilde yayınlar yapılıyor

Ahmet Dönmez: Tamam, mahkeme medyaya yayın yasağı getirdiğine göre heralde artık rehineler kurtarılır

Oguz Karamuk: Yandaş medya IŞİD Yahudi, Paralel'in adamı vs vs.' yazdı. baktı olmadı yayın yasağı getirdiler. Dert IŞİD değil, BB eleştirilmesin

Ergun Babahan: Bunlar ISID'i Siileri olduruyor, diye koruyup kolluyor. Devletin zaafiyetini her gun yazacaksiniz da ne olacak! Butun dunya biliyor zaten

Selçuk Uygur: Musul hususunda yazılı ve görsel basına yayın yasağı gelmiş; hamdolsun merhum demokrat Menderes'te "Basın her istediğini yazamaz!" derdi.

Ela Balkan Ata: BİZ KONSOLOSLUK HABERLERİNE YAYIN YASAĞI KOYARKEN DİĞER ÜLKELER İNSANLARINI TAHLİYE EDİYOR. İŞTE BUNLAR HEP 3.HAVALİMANIMIZI KISKANANLAR

Zafer Arapkirli: "Şey" haberlerine basın-yayın yasağı getirilmiş.. "Orada bi şey" olmamıştı ki.. Biz sadece "Ş'etmiştik"..