Gündem
05 Tem 2010 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

iPAD'E GİREN İLK TÜRK GAZETESİ HANGİSİ?

"Geleceği düşünen her gazetenin tablet versiyonu olmalı!" sözüne uyan ilk Türk gazetesi hangisi?

"Geleceği düşünen her gazetenin tablet versiyonu olmalı!" Ünlü tasarımcı Mario Garcia'nın bu tavsiyesi ilk defa bir Türk gazetesinde karşılık buldu.

Zaman gazetesinin İngilizce versiyonu olan Today's Zaman, gelecekte medyanın sıçrayacağı yeni platform olarak görülen tablet bilgisayar iPad için uygulama geliştirdi. Apple Store'da görücüye çıkan uygulama bir ay gibi kısa sürede 5. sıraya yerleşti.

ABD merkezli bilgisayar şirketi Apple tarafından üretilen tablet bilgisayar iPad, bilişimde yeni bir çığır açtı. Akıllı cep telefonlarıyla netbooklar arasında yeni bir kategoriye öncülük eden iPad, yakın gelecekte medyanın sıçrayacağı yeni platform olarak görülüyor. İşte, Türkiye'de ilk kez bir gazete, iPad için uygulama geliştirdi. İngilizce yayımlanan Today's Zaman gazetesi, geçtiğimiz hafta geliştirilen iPad uygulamasını Apple Store'da hizmete sundu. iTunes hesabı olanlar tarafından ücretsiz şekilde indirilebilen uygulama, Türkiye'de ilk olmanın yanı sıra tek olma özelliği de taşıyor.

Today's Zaman'ın iPad uygulaması, 26 Mayıs'tan itibaren Apple Store'daki yerini aldı. Gazete, yaklaşık bir aylık süre zarfında ücretsiz uygulamalar arasında hızla yükselerek beşinci sıraya yerleşti. Yayınlandıktan sonra kısa sürede 'en çok satanlar' arasına giren iPad uygulaması, şu an ABD dışında Avrupa ülkeleri, Türkiye ve iPad olan diğer yerlerden de indirilebiliyor.

Today's Zaman'ın beşinci olduğu sıralamanın ilk dördünü sırasıyla Financial Times, BBC News, New York Times ve The Wall Street Journal oluşturuyor. Today's Zaman, sıralamada Time dergisi, Reuters, USA Today, AP news, MSNBC, Der Spiegel, France 24 ve ABC News gibi haber kaynaklarını da geride bıraktı.

Gazete, iPad uygulamasıyla basılı gazetenin ulaşamadığı yerlerdeki okuyucuları ve iPad kullanıcılarıyla buluşmayı hedefliyor. iPad'i olan herkes, iTunes hesabı üzerinden Today's Zaman uygulamasını ücretsiz indirebiliyor.

Tamamen iPad için geliştirilen ve kolay okuma imkânı sağlayan uygulama, sade tasarımı ile göz dolduruyor. Gereksiz ve abartılı görsel öğelerden arındırılmış olması da kotalı internet kullanıcıları için cazip bir seçenek olarak göze çarpıyor.