Gündem
16 Nis 2012 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:33

İNTERNET MEDYASI YASASI İMZAYA AÇILDI!

Bülent Arınç, internet medyasının merakla beklediği müjdeyi verdi ve tasarının imzaya açıldığını duyurdu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, içerisinde internet medyası olmak üzere hazırlıkları süren Basın Kanunu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, internet medyasının merakla beklediği müjdeyi verdi ve tasarının imzaya açıldığını duyurdu.

Arınç, İnternet medyasına ilişkin tasarının interneti de içerdiğini tasarının bakanlar kurulunda imzaya açıldığını söylerken taslakla ilgili şunları söyledi:

"Bu yasa medyada daha çok internet medyası yasası ya da internet haber sitelerinin basın kanunu kapmasına alınmasını öngeren bir taslaktır. Taslak da genelde olumlu bulundu. O da imzaya açıldı. Bildiğiniz gibi bu günelrde internet haftasını kutluyor Türk basını. Türkiye'nin internetle tanışmasının 19. yılındayız. Uzun bir süredir üzerinde çalışmalar yapıyorduk, paydaşlarla konuşuyorduk. Yazılı basın ve internet medyasıyla ilgili bazı kanuni hakların ve yasal imkanların basın kanunu içinde konmasına yönelik olumlu bir taslaktır. Bunu da önümüzdeki günlerde tekrar görüşmesini yapıp TBMM'ye sevk edilmesini temin edeceğiz..."