Teknoloji
16 Nis 2019 10:02 Son Güncelleme: 17 Nis 2019 10:08

Instagram’la ilgili mutlaka bilmeniz gerekenler

Instagram’da daha fazla sayıda takipçi ya da paylaşımlara daha fazla etkileşim almak herkesin ortak isteği!

Markalar için elbette durum çok daha önemli bir form kazanıyor. Sizler için bir araştırma yaptık. Bu araştırmanın sonucunda ortaya çıkan bilgileri de hemen aktarmaya başlıyoruz. Markanızın daha geniş kitlelere ulaşması için bu bilgileri sosyal medya stratejilerinize dahil edebilirsiniz.

o   Paylaştığınız görsellerde mavi renge ağırlık verin. İlk etapta anlamsız gelebilir ama yapılan bir analize göre mavi rengin olduğu görseller, diğerlerine nazaran % 24 gibi yüksek bir oranda daha fazla beğeni alıyor. Aslında nedenini tahmin etmek zor değil. Betonlaşan dünyada doğa özlemi olabilir.

 o   Paylaşımlarınızı olabildiğince Pazar günü ve Çarşamba günü yapın. Çünkü bu iki günde daha az paylaşım yapıldığı da analiz edilmiş. Haliyle görselleriniz arada gözden kaçmaz ve bu iki günde paylaşımların daha fazla etkileşim alıyor olmasından da ziyadesiyle faydalanabilirsiniz. Paylaşım için ideal saatin gece 2 ve öğleden sonra 5 olduğu bilgisini de ekleyelim.

 o   Paylaşımlarınıza eklediğiniz metinlerde mutlaka “yorum” kelimesini de geçirmeye özen gösterin. Çünkü bu kelimeyi içerenlerin, içermeyenlerden daha fazla etkileşim aldığı da tespit edilmiş durumda. Size kalan bu bilgiyi kullanmak olacak.

 o   Fotoğrafların aydınlık düzeyinin 65 ila 85 arasında olmasını sağlayın. 65 altı ve 85 üstü olan fotoğraflardan daha fazla ilgi gördükleri ve etkileşim aldıkları da tespit edilmiş.

 o   Takipçilerinizin markanız ile ilgili görsellerini paylaşın. Çoğu marka bunun imajına zarar vereceğini düşünüyor ancak aksine markan daha sempatik bir imaj çiziyor ve daha fazla ilgi görüyor. Elbette markanızın olumlu şekilde bir izlenim vereceği fotoğraflardan söz ediyoruz. Takipçilerinizin bazı paylaşımlarını Instagram Hikayeler kısmına da ekleyebilirsiniz.

 o   Kamera arkası görseller paylaşın. Kamera arkası görseller her daim ilgi görüyor. Ancak doğal ve samimi olmalarına da özen göstermenizde fayda var. Çalışanlarınızın da bulunduğu görselleri kullanmaya özen gösterin.

 o   Filtre kullanmaktan asla çekinmeyin. Çünkü kenarlı fotoğrafların % 125 gibi devasa bir oranda daha fazla beğeni aldığı yapılan son analiz ile anlaşıldı. Filtre kullanırken biraz cesur davranabilirsiniz. İddialı filtreleri de çok abartmamak kaydıyla arada bir kullanın. Takipçilerinizi şaşırtmanız markanızın daha fazla ilgi görmesini sağlar.

o   Şayet fiziksel mağazanız varsa mutlaka Instagram hesabınızı belirtin. Bu sayede fiziksel müşterilerinizin de takipçiniz olmasını sağlayabilirsiniz. Hatta müşterilerinize gönderdiğiniz e-maillere de sosyal medya hesap bilgilerinizi eklemeye özen gösterin.

 o   Markanız ile ilgili akılda kalan hashtagler bulun ve kullanın. Takipçilerinize bu hashtag ile paylaşım yapmaları önerisinde bulunun. Ürünlerinizi kullanan takipçilerinizin büyük bölümü mutlaka ilgi gösterecek ve paylaşım yapacaktır.

 o   Paylaşımlarınızda harekete geçirici ifadeler kullanın. “Yorumlarınızı bekliyoruz, siz ne düşünüyorsunuz” gibi ifadeler takipçilerinizi etkileşime davet eder ve bu sayede beğeni, yorum oranı da yükselir.

 Detaylar için tıklayınız.