Gündem
06 Ara 2023 22:46 Son Güncelleme: 06 Ara 2023 22:51

İnce'den yerel seçimlerle ilgili flaş çıkış! Sinyali verdi

Yerel seçime aylar kala siyasi arenadaki hareketlilik devam ediyor. İYİ Parti, CHP ile ittifak yapmama kararı almıştı. Bu gelişmenin ardından bir açıklama da Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den geldi. "İş birliği olmalı" ifadesini kullanan İnce, hakkındaki CHP İzmir adaylığı iddiasıyla ilgili de ilk kez konuştu.

Türkiye seçim atmosferine girmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin CHP'ye 'hayır' çıkışı sonrası yeni ittifak senaryoları da gündeme geliyor. Son olarak Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin İzmir'de CHP'den aday olacağı iddiası ortaya atıldı.

Gazeteci Gürkan Hacır, son gelişmelerle ilgili Muharrem İnce'yle görüştü. Tv100 ekranlarıda bu görüşmeyi değerlendiren Hacır şu ifadeleri kullandı;

"CHP ile temas halinde oldunuz mu? Görüşmeleri biliyoruz. Bu işbirliği görüşmesi mi?" diye sordum. Sayın İnce bu soruma, "Biz parti olarak, seçim güvenliği, sandıkları birlikte denetmeleme adına ortak çalışmayı önerdik. Birlikte görüştük. Ama bu adaylık için değildi. Şu an böyle bir şey söz konusu değil. Ama bir işbirliği olması gerektiğini düşünüyorum"  

Özgür Bey ile görüşmediğini ancak Ekrem Bey ile bir kez daha görüşebileceğini söyledi.

ETİKETLER
#ince #chp #parti