Politika
05 Mayıs 2023 21:34 Son Güncelleme: 05 Mayıs 2023 21:52

İnce bu kez 'borsa' üzerinden topa tuttu: "Bu garabetin örneği yok, sorumlusu Babacandır"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, borsadaki gelişmeler üzerine Ali Babacan'a seslenerek "Dünyada bu garabetin örneği yok ve bunun mimarı Babacan’dır" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla borsada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Borsadaki gelişmelerin geçmişte yapılan düzenlemeler sonucu yaşandığını söyleyen İnce, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kurulan sistemde payı olduğunu dile getirdi.

'BUNLAR İKTİDARA GÖBEKTEN BAĞLI KURUMLAR HALİNE GELDİ'

İnce paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "AKP öncesinde, SPK ve BDDK üyeliklerine farklı kurumların gösterdiği adaylar arasından atama yapılıyor, bütün üyelerini iktidar atamıyordu. Babacan döneminde bütün üyelerin Bakanlar Kurulu tarafından atanması yönünde mevzuat değiştirildi. Böylelikle, buralarda farklı kurumların temsil edilme imkanı ve bu kurumların bağımsızlıkları ortadan kaldırıldı. Ondan sonra da buralara FETÖ’nün ne kadar adamı varsa Babacan ve ekibi tarafından dolduruldu. Şimdi Bakanlar Kurulu yerine Cumhurbaşkanı geçtiği için bu kurumların bütün üyeleri sadece bir kişi tarafından atanıyor. Bunlar artık bağımsız idari otorite değil, bütün üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve kafasına göre görevden alınabilen, iktidara göbekten bağlı kurumlar haline gelmiştir. Dünyada bu garabetin örneği yok ve bunun mimarı Babacan’dır. Erdoğan’ın hınk deyicisi şimdi çıkmış borsa bizim zamanımızda şeffaftı iyi çalışıyordu şeklinde bugün bize maval okuyor. Borsanın da, borsayı denetleyecek kurumların da bugünkü halinden sen sorumlusun Babacan. BDDK’yı, SPK’yı, Rekabet Kurumunu, EPDK’yı ve diğer bağımsız ve saygın olması gereken kurumları dünyadaki örneklerine uygun olarak yeniden yapılandırıp eski ciddi günlerine kavuşturacağız. Var bir hayalimiz."