Magazin
25 Ağu 2023 10:25 Son Güncelleme: 25 Ağu 2023 10:28

İlkim Karaca'nın itirazı sonrası Cem Karaca filminin yapımcısından açıklama: Tüm izinler alındı

İlkim Karaca'nın itirazının ardından "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminin yapımcısı Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya yapım şirketinden dava süreciyle ilgili yazılı açıklama geldi.

Yapım şirketleri Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya, sanatçı Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca'nın "Cem Karaca’nın Gözyaşları" filmi kendisinden izin alınmadığını söylemesi ve çekimlerin durdurulması için mahkemeye başvurmasının ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Cem Karaca’nın hayatının beyazperdeye aktarmak üzere çalışmalara başlamadan önce gerekli izinlerin alındığı belirtildi. 

Filmde İlkim Karaca'ya yer verilmemesi hakkında da, "Filme konu olan tarihler; İlkim Karaca’nın, Cem Karaca’nın hayatında olmadığı hatta Cem Karaca’yla tanışmadığı süreci kapsamaktadır" denildi.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

"Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya yapım şirketleri olarak usta sanatçı Cem Karaca’nın hayatını anısına yakışır bir şekilde sinemaya aktarmak, sanatçının hafızalarda yer eden şarkılarıyla birlikte hayatının, gelecek kuşaklara sinemanın benzersiz gücüyle de anlatılmasını sağlamak için çok önemsediğimiz bir yola çıktık. 

Filmimiz Cem Karaca’nın çocukluğundan başlayıp sürgün yıllarında vatandaşlıktan çıkartılmasının ardından 1987 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptığı dönemi kapsamaktadır. Bu süreçte Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, filmimize danışman olarak katkı sağlamakta, bütün arşivini birinci elden bizimle paylaşmakta ve en başından beri destek olmaktadır.

Filmimizin merhum sanatçı Cem Karaca’nın anısına yakışır şekilde çekilmesi, vizyon tarihinde Cem Karaca hayranları ve sanatseverlerle buluşması için çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Cem Karaca’nın hayatının beyazperdeye aktarmak üzere çalışmalarımıza başlamadan önce gerekli izinler alınmış olup tüm yasal süreçler tamamlanmıştır. Ek olarak, filmde çok özel bir yere sahip olan, belleklerde iz bırakan unutulmaz Cem Karaca şarkılarıyla ilgili de izinler alınmıştır. 

Filme konu olan tarihler; dava açarak çekimlerin durdurulması için süreç başlatan İlkim Karaca’nın, Cem Karaca’nın hayatında olmadığı hatta Cem Karaca’yla tanışmadığı süreci kapsamaktadır."