Gündem
11 Oca 2010 10:06 Son Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:03

İLK YATIRIM 5 MİLYON EURO, HEDEF TEMİZ EKRAN!..TV1'İ HANGİ İŞADAMLARI KURUYOR?

Son dönem siyaset ve sporda ağırlığını hissettiren Kayseri, şimdi de TV dünyasına giriyor. Kayserili işadamları TV 1 adlı yeni haber kanalı ile uydudan yayın yapacak


tv1












   Kanalın kurucusu Kayserispor Başkanı Recep Mamur 



ŞENAY KÖŞDERE/AKŞAM


Sanayi sektöründe Türkiye´nin gözde kentleri arasında yer alan Kayseri, son dönemde politika dünyasına kattığı isimler ve spordaki başarılarıyla da dikkat çekmeye başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Enerji Bakanı Taner Yıldız´ın Kayserili olması şehrin ününe ün kattı. Ayrıca Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ile Enerji Müsteşarı Metin Kilci de kentin bürokrasideki önemli temsilcileri.



`SESSİZ SEDASIZ GELİYORUZ´
Kayseri şimdi de medya dünyasında söz sahibi olmak için kolları sıvadı. İşadamları Recep Mamur, Türker Horoz, Şaban Miraboğlu, Akif Miraboğlu ve Ender Taraf, kurdukları MHM Radyo Televizyon Basın Yayıncılık Anonim Şirketi bünyesinde açılacak  haber kanalı TV1 ile medya sektörüne girmeye hazırlanıyor. Uydudan yayın yapması ve ay sonunda yayın hayatına başlaması planlanan TV 1´in başında Nokta Dergisi kökenli İlter Sağırsoy yer alıyor.
Televizyon kanalının kurulması çalışmalarını son derece sakin ve sessiz götürdüklerini söyleyen İlker Sağırsoy, çok yakında önemli isimlerle yaptıkları anlaşmaları kamuoyuna duyuracaklarını belirtiyor. 


5 KURUCU ORTAKTAN ÜÇÜ KAYSERİSPOR´DA YÖNETİCİ
TV 1´in beş ortağından üçü Kayserispor´un da yöneticileri arasında yer alıyor. Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Kayserispor ikinci başkanı Türker Horoz ve Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu MHM Radyo Televizyon Basın Yayıncılık´ın en büyük ortakları konumunda. 


İş dünyasındaki Kayserililer


 TOBB Başkanı-Rifat Hisarcıklıoğlu
 Anadolu Grubu-Tuncay Özilhan
 Dedeman Holding-Murat Dedeman
 Boydak Holding-Memduh Boydak
 Bayraktar Holding-Hüseyin Bayraktar
 Hattat Holding-Mehmet Hattat
 Özderici GYO-Ahmet Özderici
 Oflaz İnşaat-Muzaffer Oflaz
 Saray Halı-Necati Kurmel


İlk yatırım 5 milyon euro, hedef temiz ekran 


 TV 1 için kısa dönemde 5 milyon euro civarında yatırım yapılması öngörülüyor. Televizyonun ana yayın merkezi Kayseri´de olacak. İstanbul, Ankara, Kayseri ve Diyarbakır´da da stüdyolar bulunacak. l 5 Avrupa ülkesinde temsilcilikleri olacak. 17 yurtdışı noktasında da muhabirler bulunacak. Toplam kadro kademeli olarak yırtdışı temsilcilikler hariç 100 kişiyi bulacak. Dış yapım ve belgesellere yer verilecek. Haber sloganı `Haberin 1 numarası´, ekran sloganı ise `Temiz haber- Temiz ekran´ olacak.