Gündem
21 Haz 2010 18:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

İLHAN SELÇUK NE ZAMAN TOPRAĞA VERİLECEK?

Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk için düzenlenecek olan cenaze programı belli oldu..

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk için, 23 Haziranda Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, ardından da Cumhuriyet Gazetesi'nde törenler yapılacak. Selçuk'un cenazesi, 24 Haziranda Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde ağabeyi Turhan Selçuk'un yanında toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulunun İlhan Selçuk'un vefatı üzerine yayımladığı mesajda, ''laik ve demokratik Cumhuriyetin savunucusu, basının bükülmeyen kalemi İlhan Selçuk'un sadece Türk basını için değil, çağdaş Türkiye için de yeri doldurulamaz bir kimlik'' olduğu belirtildi.

''Düşünceleri ve yazıları nedeniyle darbelerde gözaltına alınan, işkence gören, ancak ilkelerinden asla ödün vermeyen İlhan Selçuk'un'' genç kuşak gazetecilere ölümünden sonra da örnek olmaya devam edeceği vurgulanan mesajda, ''TGC Yönetim Kurulu olarak Basın Şeref Kartı, 1994 Basın Özgürlüğü Ödülü ve 2003 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi değerli ustamız İlhan Selçuk'un kaybından büyük üzüntü duymaktayız. İlhan Selçuk'u sevgi ve saygıyla anarken, ailesine, meslektaşlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz'' denildi.

İlhan Selçuk için, 23 Haziran Çarşamba günü Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda, ardından da Cumhuriyet Gazetesi'nde törenler yapılacak.

İstanbul’da vefat eden İlhan Selçuk’un cenazesinin vasiyeti üzerine, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine defnedileceği bildirildi.

HACIBEKTAŞ'TA TOPRAĞA VERİLECEK

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi, başyazarı İlhan Selçuk’un cenazesi, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Mahsuni Şerif ve ağabeyi Turhan Selçuk’un mezarları ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre’nin heykellerinin bulunduğu Çilehane bölgesindeki Yıldızlar Mezarlığı’na defnedilecek.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, yaptığı açıklamada, Selçuk’un Hacıbektaş’ta defnedilme isteğini Hacı Bektaş Veli’yi Anma törenlerinde vasiyet ettiğini hatırlattı.

Selmanpakoğlu, şunları kaydetti:

’’2007 yılının 17 Ağustos günü Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerinde İlhan Selçuk konferans verirken salon tıklım tıklım doluydu ve Selçuk konferansın bir bölümünde ’Bizi Hacıbektaş’a gömün’ deyip ailece kendisini ve Turan Selçuk’u da kastederek burada resmen halkın huzurunda vasiyet etmişti.

Bunun üzerine Hacıbektaş Belediyesi olarak Çilehane bölgesinde mezarlığın bitişiğinde özel yer hazırladık, buraya Türkiye’nin her alanda yetişmiş, dünyaya mal olmuş kişilerinin defnedilmesi için meclis kararı aldık. İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk da bu isimlerden. İlhan Selçuk’un cenazesi de vasiyeti üzerine ağabeyi Turhan Selçuk’un mezarının yanına defnedilecek.’’

Selmanpakoğlu, Selçuk’un cenaze töreni programının Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
ETİKETLER
#ilhan selçuk