Gündem
23 Haz 2010 19:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

İLHAN SELÇUK ALKIŞLARLA HACIBEKTAŞ'A UĞURLANDI

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk (85) için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın cezaevinden gönderdiği mesaj, uzun süre alkışlandı.

Selçuk'un Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, törenin düzenlendiği Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne getirildi. Ailesi ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının yanı sıra siyaset, sanat ve iş dünyasının temsilcileri de törene katıldı.

Sunuculuğunu Rutkay Aziz'in üstlendiği törende emekli orgeneral Çetin Doğan'ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP'li Gürsel Tekin, Ercan Karakaş, sanatçılar Kadir İnanır ve Tarık Akan da hazır bulundu.

Sırayla konuşma yapan sevenleri, İlhan Selçuk'la yaşadıkları anıları paylaştı. Törende en büyük alkışı, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın cezaevinden gönderdiği mesaj aldı. "Bir gün buluşacağız, bu şarkı burada bitmeyecek" sözleriyle biten mesajın okunmasının ardından törene katılanlar ayağa kalkarak uzun süre alkışladı.

Piyanist Fazıl Say, İlhan Selçuk için besteliği "Kara Toprak ve İlhan Selçuk" adlı doğaçlamasını çaldı. Eser, katılımcılardan büyük alkış aldı. Selçuk için ikinci tören, Cumhuriyet Gazetesi binası önünde düzenlendi. Cenaze, perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde toprağa verilecek.