Gündem
29 Oca 2013 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:41

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ AKİT'E BÜYÜK TEPKİ!

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları, Yeni Akit Gazetesine medya üzerinden böyle tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları, Yeni Akit Gazetesi ve Habervaktim adlı internet sitesine medya üzerinden böyle tepki gösterdi. İşte İLEF Mezunları'ndan gelen o açıklama;

''Meydan boş değil Yeni Akit!
 
Yeni Akit gazetesi ve gazetenin Habervaktim adlı internet sitesi bir süre önce Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencileri ile akademisyenlerine saldırı kampanyası başlattı. Peş peşe yaptığı haberlerde, açıkça isimlerini yazarak “terörist” ilan ettiği kişileri karalayan “gazete” ne insanlık biliyor ne de hukuk dinliyor. Konuya yabancı olanların zihnini netleştirelim, gazetenin daha önce “Öğrenci evi mi örgüt evi mi?” başlığıyla yayımladığı haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiğinin ve teröristliğin kanıtı olarak “AKP’nin YÖK yasası aldatmacasına son! Üniversiteler satılık değil” “Üniversite ayağa, yeni YÖK yasasına hayır” “Adalet için Roboski’ye” “Talepler kabul edilsin ölümler olmasın” “Emperyalist savaşa ve saldırganlığa geçit yok” “Elini Suriye’den çek” gibi, insan olmanın gerektirdiği talepleri dillendiren afişler gösterilmişti. Afişlerin fotoğraflarını da yayımlayan Yeni Akit, işte tam bu noktada hangi merkezden yönlendirildiğini istemeden de olsa açık etti. Çünkü yayımlanan fotoğraflarda, kantinde hiçbir öğrenci bulunmaması ve fakültenin bahçeye bakan kantininin camlarından havanın kararmış olduğu gerçeğinin görülmesi, bizler gibi gerçek gazetecilik eğitimi almış olan İLEF mezunlarının gözünden elbette ki kaçmadı. Fotoğraflar, okulda derslerin olmadığı, yani binanın kapandığı saatlerde çekilmişti.
 
FAKÜLTE BİNASINA GİZLİCE KİM, NASIL GİREBİLİR?

İLEF mezunları olarak soruyoruz: Dersler başlamadan önce ve bittikten sonra kapıları kilitli, güvenlik görevlisi tarafından korunan binaya kimler, nasıl girdi? Bu sorunun herkes tarafından rahatlıkla verilebilecek cevabı, Yeni Akit’in kimler tarafından yönlendirildiğini, hangi amaçla bu haberleri yaptığını  açıkça ortaya koyuyor. Başka sorularımız da var: Fakültenin duvarlarında asılı bulunan gizlenmeyen, saklanmayan ve demokratik talepleri, insan olmanın getirdiği tepkileri içeren afişler neden gündüz vakti yerine, kimsenin olmadığı saatlerde gizlice görüntülendi? “Emperyalist savaş ve saldırganlığa geçit yok” afişi teröristliğin kanıtı ise Yeni Akit “Emperyalist savaşa ve saldırganlığa geçit verilsin” mi diyor? Yeni Akit “Elini Suriye’den çek” yerine “Emperyalistler gelin Suriye’yi işgal edin” çağrısında mı bulunuyor? Aydın üniversite öğrencilerinin “Talepler kabul edilsin ölümler olmasın” demesi suçsa, Yeni Akit kimlerin ölmesi gerektiğine karar verecek yetkiye sahip olduğunu mu düşünüyor? Öğrencilerin “İnsanlar ölsüN” demesini mi  istiyor? “Üniversiteler satılık değil” demeyi teröristlik olarak gösteren Yeni Akit’e bakarsak, öğrencilerin “Üniversiteler satılıktır” afişi asması mı gerekiyor?
 
POLİS RAPORU İFADELERİ

Yeni Akit’in yayımladığı karalayıcı son metin, polis raporlarıyla neredeyse aynı. Akademisyenler hakkında verilen ayrıntılarda “Lojistik destek sağlıyor” “BDP siyaset akademisinde ders verdi” “Feminist gruplara yakınlığıyla biliniyor” gibi polis raporu ifadeleri, Yeni Akit’i zaten ele veriyor. Kişiler hakkında bu denli ayrıntılı bilgi vermesi de, karalama merkezi Yeni Akit’in bilgileri nereden aldığının bir başka kanıtı. İLEF Mezunları olarak soruyoruz: Bir partinin siyaset akademisinde ders vermek “teröristlik” ise, Yeni Akit AKP’nin siyaset akademisinde ders veren akademisyenleri de terörist olmakla itham ediyor mu?  Yeni Akit bu kişiler hakkında ve RedHack’in açığa çıkardığı, AKP’ye yakınlığıyla bilinen üniversite yönetimlerinin yolsuzluk belgelerine karşı neden sus pus? Yoksa Yeni Akit, kendisinden olmayana çamur atarken “bizden olup çalanı, üniversite parasıyla altına son model araba çekenleri koruyalım” mı diyor? Bir akademisyenin CHP’nin adayı olarak RTÜK’te görev alması suç mu?
 
YENİ AKİT’İN ÇELİŞKİSİ YALANINI ELE VERİYOR

Yeni Akit, İLEF mezunu Ezgi Karataş adlı arkadaşımızın eğitim ve mesleki geçmişini, Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi olduğunu, soL Radyo ile soL gazetesi için çalışmalar yaptığını servis edenlerden alıp yazdı.  Ancak, Yeni Akit servis edilen yoğun bilgileri birer suçmuş gibi göstermeye uğraşırken,  durumun doğası gereği kendi kendisini yalanladı. “Torpilin, adam kayırmanın, göz yummanın yıllardır süregeldiği fakültede, derse girmeden 90 – 100 puan alarak geçen öğrenciler” olduğunu iddia eden Yeni Akit, Ezgi Karataş’ın solcu olduğu için, yine sol görüşlü akademisyenler tarafından kayırıldığını iddia etti. Ancak yine aynı haberde, hem Karataş’ın daha önce yüksek lisansa kabul edilmediği hem de başarısız olması nedeniyle yüksek lisans hakkını kaybettiği belirtiliyor. Yeni Akit’e soruyoruz: Akademisyenler sırf sol görüşlü diye öğrencileri kayırıyorsa Ezgi Karataş’ın ilk başvurusu neden geri çevrildi? Derse girmeyen öğrencilere 90- 100 puan veriliyorsa, adam kayırmacılık almış başını gitmişse Ezgi Karataş nasıl yüksek lisans eğitimi sırasında başarısız olarak hakkını kaybetti, o bol keseden verilen notlar nereye kayboldu?
 
BU SALDIRININ NEDENİNİ BİLİYORUZ

Saldırı emri alan Yeni Akit neden İLEF’le neden uğraşıyor? Neden suç olmayan bilgileri yazarak İLEF’lileri karalıyor? Neden kanıt sunamadığı iddialarla insanları hedef gösteriyor? Cevabı çok açık: Yeni Akit, İLEF öğrenci ve akademisyenlerine yönelik bir operasyonun yolunu yapıyor. Makam – mevki peşinde koşmak yerine, üniversiteleri gerçek birer bilim yuvasına çevirmek için mücadele eden İLEF’liler, genç beyinleri bilim yerine karanlığa gömmek isteyen iktidar çevreleri ve Yeni Akit’in önünde bir engel olarak duruyor. Yeni YÖK yasasına direnen, “Üniversiteler satılık değildir” diyen İLEF’liler üniversiteleri satmak isteyenlerin önünde bir engel olarak duruyor. Ülkesinde ve dünyada oynanan kirli oyunlara karşı duran, bu oyunlara ortak olan hükümete karşı sesini yükselten İLEF’liler, onları korkutuyor. Korktukları için öğrencileri ve ailelerini “marjinal sol ve bölücü örgütler İLEF’te cirit atıyor” diyerek korkutmaya, öğrencileri siyasetten uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Hadi lafı uzatmadan nedenini açıklayalım: İLEF’e saldırıyorlar çünkü; İLEF’in onurlu akademisyen ve öğrencileri AKP’nin yörüngesi olmaktan çok uzaktalar, ülkedeki katliamlara, gerici, ayrımcı, cinsiyetçi politikalara, bilimin yerini karanlığın almasına karşı çıkıyorlar. Kısacası İLEF’liler “insanlık onuruyla mücadeleye devam” diyorlar. Kısacası İLEF’liler “Yağma yok, biz buradayız!” diyorlar.
 
ARTIK YETER!

Medyaya sesleniyoruz: Yeni Akit’in kirli ellerini her yere değdirmesine ortak bir tepki vermenin vakti artık geldi. Bu “gazetecilik” lekesini, nefret üretim, kin kusma merkezini aramızdan söküp atmamın vakti artık geldi. İlgili meslek kuruluşlarını harekete geçmeye ve meslektaşlarımızı bundan böyle Yeni Akit’e “gazete” dememeye çağırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki “gazete” karalama, hedef gösterme, kan döktürme, nefret üretme merkezi değil, kamuoyunu aydınlatma aracıdır. Mesleğimizin onuruna sahip çıkalım. “Karalayıcı metinleriyle bilinen Yeni Akit”e göz yummayalım.