Gündem
17 Eyl 2010 10:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

İLBER ORTAYLI'NIN ''BÖYLE SORU MU SORULUR?'' DEDİĞİ SPİKER YAŞANANLAR İÇİN NELER SÖYLEDİ?

TRT TÜRK'de Gümüş Hilal programını hazırlayıp sunan Buket Aydın, İlber Ortaylı ile yaşadığı soruna yönelik haberimize yanıt yolladı.

BUKET AYDIN’DAN CEVAP VAR!

TRT’de Gümüş Hilal programını hazırlayıp sunan Buket Aydın, İlber Ortaylı ile yaşadığı soruna yönelik haberimize yanıt yolladı.
"Ayasofya’ya ilişkin yaptığımız yayına Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay, Ayasofya Müze Başkanı Doç. Dr. Haluk Dursun ve Topkapı Sarayı Müdürü Tarihçi İlber Ortaylı görüş ve düşünceleri ile ayrı ayrı katkı sundu." diyen Aydın, şöyle devam etti:
"Programda ele alınan dosyalar ve yapılan bağlantılar bu hassas konunun tüm izleyiciler tarafından net bir şekilde görülmesi için yapıldı."
Aydın yaşanan durumun terslenmek olarak değerlendirilmesinden duyduğu rahatsızlığı ise şöyle anlattı:
"Benim herhangi bir canlı bağlantıda konuğum tarafından terslenmem ya da soruma yönelik bir tepki görmem söz konusu bile değil, çünkü zaten Sayın Ortaylı durumdan dolayı gerilmiş olacak ki sorumu tam olarak anlayamadı…
Oysa ki aynı soruyu Kültür ve Turizm bakanımız Ertuğrul Günay’a da sormuş ve gayet güzel bir yanıt almıştım. Ben kendisinden Akdamar, Sümela ve Ayasofya arasındaki farkı kamuoyu ile paylaşmasını isteyecektim. Çünkü  ben sorularımı kamuoyu adına soruyorum ve öyle de  yaptım."

’’BÖYLE SORU MU SORULUR?’’ TARİHÇİ İLBER ORTAYLI'DAN CANLI YAYINDA TRT TÜRK SPİKERİNE FIRÇA! (MEDYARADAR/ÖZEL)