Televizyon
20 Eki 2011 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

İKBAL GÜRPINAR İSYAN ETTİ! BECEREMİYORSAM ÇEKİP GİTMESİNİ BİLİRİM!

Sevilen sunucu Kanal 7 yönetiminin Hayatın İçinden programına katılan bir annenin sözlerini neden kestiği eleştirisi üzerine gözyaşı döktü... VİDEO

Dün 24 askerimizin şehit olduğu 18 askerin ise yaralandığı saldırı tüm ülkede tepkiyle karşılanırken, Kanal 7’de yayınlanan ve İkbal Gürpınar’ın sunduğu Hayatın İçinden programına telefon ile katılan bir ’anne’nin sözleri sosyal medya başta olmak üzere pekçok alanda tepki çekmişti.

Programa İstanbul’dan telefon ile katılan kadın oğlunun Hakkari Çukurca’da askerlik görevini yaptığını; çatışmadan sağ olarak kurtulduğunu anlatıp "Aradığımızda iyi olduğunu öğrendik, 50-60 yaralı varmış. Haberlerde 20-30 diyorlar ama daha çok kişi varmış..." diyerek Fırat Haber Ajansı ağzıyla konuşmuş ve tepki çekmişti.

NEDEN DAHA FAZLA KONUŞTURMADIN ELEŞTİRİSİNE YANIT VERDİ

İkbal Gürpınar bugün programında bu konuda kendisine yapılan eleştirleri yanıtladı. Duygularına hakim olamadı, zaman zaman ağladı... Gözyaşları içinde, telefondaki kadının anne olduğuna inandıklarını ve canlı yayında bağlantı yaptıklarını anlattı. Ardından da başka bir eleştiriyi, Kanal 7 yönetiminden kendisine gelen "neden daha fazla konuşturmadın, olan biteni neden daha ayrıntılı anlattırmadın" eleştirisini yanıtlamaya çalıştı ve rest çekti: "Beceremiyor gibi görünüyorsam çekip gitmesini bilirim"

NEFES ALIŞ VERİŞİNDEN İNANDIK

İkbal Gürpınar şöyle anlattı olan biteni bugün programda:

"Dün çatışmada yer alan bir askerin annesi bağlanmıştı. İnternette, sosyal paylaşım sitelerinde herkes bu görüntüleri izlemiş... Olumlu eleştirenler olmuş, olumsuz eleştirenler olmuş. Nereden biliyorsunuz gerçekten asker annesi olduğunu diyenler olmuş. Hanımefendinin konuşmasından, nefes alış verişinden inandık da yaptık o bağlantıyı. Ama beni çok eleştirenler olmuş. Ben neden oraları iyice anlattırmamışım. Neden bir haberci gözüyle bakmamışım. Oradaki kanı, gövdeyi, varsa kopan bacağı bilmem neyi anlatmam gerekiyor muş. Sormam gerekiyormuş.

BEN ÖNCE İNSANIM ARKADAŞLAR

Bu sözlerin ardından gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan İkbal Gürpınar "Arkadaşlar ben insanım. Önce bunu belirtmek isterim... Ben anneyim." dedi ve şöyle devam etti:

"Orada şehit olanlar... Allah mekanlarını cennet etsin. O civarda kaç asker var biliyor musunuz? 40 bin asker var orada. Şehitlerimizin dışında 39.900 asker anası var demekki tüm Türkiye’de. Orada olanlar anlattırsam 39 bin 900 asker annesi ne hissedecek arkadaşlar. Orada bütün olup bitenin anlatılması da doğru değil."

İkbal Gürpınar ardından kimi zaman göz yaşı dökerek, kimi zaman kendine hakim olmaya çalışarak, kendisine gelen eleştirinin kaynağını da açıkladı.

Anlaşılan o ki dünkü programın ardından, kendisini çatışmaya katılan askerin annesi olarak tanıtan ve ismini vermeyen ’anne’ye neden daha fazla soru sormadığı eleştirisini getiren Kanal 7 yönetimiydi.

BECEREMİYOR GİBİ GÖRÜNÜYORSAM ÇEKİP GİDERİM

Gürpınar kanal yönetiminden gelen eleştirileri şöyle yanıtladı:

"Ben haberci olmuş olsam zaten haberci olurdum. Bana teklif geldi yıllar yıllar önce. Bir büyük kanaldan haberlerimizi sunarmısınız diye teklif geldi. 11 sene önce. Dedim ki ben beceremem. Habercilik çok önemli bir şey ben onu yapamam. Ben ağlarım dayananam. Komik bir şey oldu mu gülerim. Duygularını ifade eden, hemen suratına yansıtan, tansiyonu düşen bir insanım. Ben beceremem dedim, kabul etmedim. Bugün de bağlansa şehitlerimizden birinin annesi, ben konuşmayı beceremem. Ben o kadar yetenekli değilim çok özür diliyorum. Ki gösterilmesini de istemem. Amerika Irak’a saldırdığı zaman, bir dizi gibi, naklen bir film gibi izlettiler bize. Bunlar bizim duygularımızı da öldüren şeyler diye düşünüyorum. Hakkınızı helal edin ama benden bunu yapmamı istiyorlarsa bugün de buradan çekip gitmesini bilirim. Ben bunu yapamam, çok üzgünüm özür dilerim... Yapamam yani, yapamam. Sevil kardeşimiz geldi şunu da sormalıydın, bunu da sormalıydın diye makyaj odasında... Ben yapamam afedersiniz ama yapamam. Gerçekten çekip giderim, yemin ederim giderim. Beceremiyor görünüyorsam bu işi, gitmesini bilirim."

İŞTE O ANALAR!