Gündem
08 Tem 2014 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:25

İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a monşer cevabı!

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘Monşer’ söylemine cevap verdi.

İhsanoğlu, “Efendim, monşer kelimesini bilmeyenlere ufak bir dipnot vereyim. Monşer demek azizim demektir. Bana 'azizim' dedilerse çok müteşekkirim.” dedi.

Kadıköy Salı Pazarı ziyaretinin ardından Üsküdar’da Marmaray’a gelen cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. İhsanoğlu, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Marmaray’ın; Türkiye’nin, İstanbul’un rüyalarından birisi olduğunu ve bunun gerçekleştiğini ifade eden İhsanoğlu, “Bu projeye katkısı olan devlet adamları, bürokratlar, teknokratlar, bunu yapan mühendisler, Türk mühendisleri, Türk işçileri ve İstanbul halkını tebrik ediyorum. Ben şahsen Marmaray’ı 1999’dan itibaren hikayesini yakından takip ediyorum vatandaş olarak.

Sayın Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı zamanında rahmetli Bülent Ecevit’in başbakanlığı zamanında, Sayın Devlet Bahçeli’nin başbakan yardımcılığı zamanında proje başlamıştı. 2001 yılında Sayın Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün zamanında ilgili çalışmalar başlamıştı. Ve geçtiğimiz sene 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nda Sayın Başbakanımız tarafından açılmıştır. Bu projeye katkısı olan herkese minnettarız. Türkiye’de bunun gibi büyük projelere ihtiyacı vardır. Türkiye’nin kalkınması, Türkiye’nin ilerlemesi bu projeler sayesinde nesiller boyu arka arkaya gelen hükümetlerin katkılarıyla Türkiye daha ileri bir noktaya gelecek. Bu da demokrasimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Demokrasi olduğu zaman başarı olacak, başarı olduğu zaman biz huzur içerisinde olacağız. Refah içerisinde olacağız.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Uzlaşmacı mesajlar vermeye çalışıyorsunuz. Siyasi polemiklerden kaçınıyorsunuz. Başbakan Erdoğan’ın monşer nitelendirmesi oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna İhsanoğlu, “Efendim, monşer kelimesini bilmeyenlere ufak bir dipnot vereyim. Monşer demek azizim demektir. Bana azizim dedilerse çok müteşekkirim.” diye cevap verdi.