Gündem
09 Tem 2013 07:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

İHSAN ELİAÇIK: BEN DE PARA MARA YOK! SADECE İÇERİ ATABİLİRLER!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazar İhsan Eliaçık'a 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Eliaçık'tan Başbakan'ın iddialarına yanıt gecikmedi.

Son dönemlerde Gezi Park eylemlerine verdiği destekle hükümete yakın muhafazakar kesimin hadef haline getirdiği yazar İhsan Eliaçık'a "Başbakan'a hakaret" ettiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açıldı.

 21 Haziran tarihinde Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan 50 bin liralık “manevi tazminat” davasının dilekçesinde, Eliaçık’ın twetter mesajlarıyla Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla, onur ve saygınlığına yönelik hakaret edildiği savunuldu.

ELİAÇIK'TAN TWİTTER'DA YANIT GELDİ

Başbakan'ın açtığı davaya Twitter hesabından yanıt veren İhsan Eliaçık çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Eliaçık'ın o tweet'leri:

Muktedirin bana dava açması nafile.Bende para mara yok.Sadece içeri atabilirler. Mahkemedeki savunmamı bildiri yapıp dağıtacağım.

Bu twetlerden dolayı 50 bin lira ve "hükümeti yıkmaya teşebbüs,kışkırtma, ayaklanma falan diyor avukatları>>>

Üç darbede de aynı iddia:Halkı kışkırtma,devirmeye çalışma falan filan.Yahu siz hiç değişmez misiniz,laikiniz muhafazakârınız alayınız aynı

Ayrıca Başbakan'ın Avukatı Ali Özkaya'nın paylaştığı dava dilekçesinde şu ifadelerde yer alıyor:

"Paylaşımların bütünü ve kullanılan sıfatlar göz önünde tutulduğunda davalının müvekkilimizi eleştirmek arzusunda olmayıp,doğrudan ve açık biçimde ona hakaret etmeyi,aşağılamayı, müvekkilimizin kişilik haklarının toplum katında zedelenmesini, toplumun husumetine ve kinine maruz kalmasını amaçladığı açıkça ortadadır. Bunun içindir ki;bu sözlerin düşünce açıklması olarak kabulü olanaksızdır. Aksi halde toplumda bir kargaşa ortamı yaratılmış olur. Bu denli ağır hakaretlerin düşünce açıklaması olarak kabulü halinde, kişilik değerlerinin hukuk ve anayasal güvenden yoksun kalacağı açıktır."

Eliaçık ise konuyla ilgili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, mahkeme dilekçesinin eline bugün ulaştığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Dava Ankara 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Avukat Ali Özkaya ve Avukat Muammer Cemaloğlu tarafından açılmış. Kabul edilen dava dilekçesinde benim 18 Haziran 2013 tarihinde Twitter’dan yazdığım 12 tweet’in fotoğrafları bulunuyor. Avukatlar bu 12 tweet’teki dokuz ifadenin müvekkillerine (Başbakan Erdoğan) hakaret içerdiğini savunuyor.”

 “Ben burada Başbakan'ın şahsına yönelik herhangi bir hakarette bulunmadım. Yazdıklarım tamamen kendisinin iktidarı kullanma biçimiyle ilgilidir, eleştiri sınırları kapsamındadır. Burada hakaret yoktur ama sert ve haşin sözlerdir” dedi.

Yazar Eliaçık, “Erdoğan, kendisi bundan daha ağırını söylüyor, o zaman bizim de dava açmamız lazım. ‘Çapulcu’, ‘ayyaş’ dediği binlerce kişinin de dava açması lazım. ‘Camide içki içildi’ dedi, kanıtlayamadı; ‘Başörtüsünü yerde sürüklediler, üzerine idrar yaptılar’ dedi, kanıtlayamadı. Yalan söyledi. Beni 50-60 bin kişi izlediyse onu milyonlar izledi. Bunlar ne olacak? Bir de üzerine dava açıyor” diye konuştu.

İşte davalık olan o twettler:

1.Kimseye küfretmedim.Asla yalan söylemedim. Sadece yalaka,haramzade vb. 'çirkin' sözleri açıktan söyledim,ona izin var (bk.Nisa: 148).

2.Haramzade: Haramilik,harami düzeni kuran,yiyici anlamındaydı. Muktedirin annesine küfür aklımın ucundan bile geçmedi,geçmez, geçmeyecek.

3.Beni provokatörlükten ifadeye çağırırlarsa Başbakan ifade vermedikçe konuşmayı red edeceğim. Çünkü o 1 (bir) numaralı provokatör ...

4.Bir şey put haline gelmişse ona saldırılır. Çünkü putla diyalog kuramazsın, put kendisiyle diyalog kurulamayandır.

5.Gelişi ihtişamlıydı, yıkılışı muhteşem olacak. Çünkü Allah için her ikisini de hakediyor.

6.Adam tam yıkılacak diktatör kıvamında.Asla kulak asmıyor,kibirli,küstah,yalancı,iletişime geçilemiyor..yıkılışı muhteşem olur böylelerinin.

7.Yine bayrak yaktılar dedi, yine camide içki içtiler dedi... % 100 tescilli, kanıtlı, belgeli, kuyruklu yalan!!! olsun 'onun kılıyıh...

8.İçinizden siyasete girip de ceketi ile gelip ceketi ile giden bir tane adam gösterin.

9.Haramzade,karnına yetim hakkı dolduran,önünde 4 takla atana 5 apartman kazandıran, 800 milyon servet yığan diktatör

10.Güya dindarlar, güya namaz kıldılar deyip geçiyor, geberiyor içten aslında,ama oraya giremiyor. Hele bir gir, neymiş göreceksin.

11.Niye ulusalcılarla bölücüler,dindarlarla sosyalistler bir aradalar,niye saldırmalar birbirine,o kadar bekledik,sonra biz saldırdık diyor

12.abdestli diktatörlükten abdestli tiranlığa terfi etti..Herkes onun iki dudağından çıkacak söze bakıyor..Hukuk,onur,belediyeler yerlerde...

adilmedya.com