Gündem
17 Mar 2012 00:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:27

İGC SEÇİMLERİNDE ATİLLA SERTEL GÜVEN TAZELEDİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Üç başkan adayının yarıştığı seçimli Genel Kurul’da mevcut başkan Atilla Sertel, oyların yüzde 70’ini alarak güven tazeledi. 798 üyesi bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu’nda 592 üye oy kullandı. Geçerli oyların 410’unu alan Atilla Sertel’in listesi blok olarak kazandı. Diğer başkan adayları Aylin Suphandağlı’nın listesi 169 oy alırken, Yaşar Eyice’nin listesi ise 12 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda 798 üyeden 592’sinin katılımıyla yapıldı. Genel Kurul’un divan başkanlığını gazeteci Çetin Gürel yürütürken, Haluk Narbay başkan yardımcılığını, Vahap Dabakan, Tuncay Atilla ve Caner Tok da katip üyeliğini yürüttü.
Genel Kurul’da ayrıca, daha önce üyelikten çıkarılan Uğur Tingür, Orhan İnce ve Ender Coşkun’un yeniden üye yapılması konusunda  oylama yapıldı. Tingür, İnce ve Coşkun, oy birliğiyle yeniden İGC üyesi oldu.
TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Işık, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan da genel kurula katılarak Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel’e destek verdi.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;
 
Başkan: Atilla Sertel
Ali Ekber Yıldırım
Misket Dikmen
Nesrin Coşkun
Yücel Öziçer
Nezih Bilger
Cemal Sevgi
Salih Soysal
Nihal Aşkın
Hasan Erel
İlker Çoban
 
Denetim Kurulu:
Özden Ünver
Selamettin Bayındır
Memduh Zaptikar
 
Disiplin Kurulu:
 Haluk Besen
Ömür Olgundemir
Mümin Sertbaş
Cengiz Güven
Süleyman Saylan
 
Seçici Kurul:
Atilla Köprülüoğlu
Saim Şimşir
Hatice Bülbül
Aykut Fırat
Ahmet Fikret Kalmuk
Kenan Seven
Suavi Yardımoğlu
 
Federasyon Delegeleri:
Levent Bimen
Serdar Kızık
Halil Hüner
Ahmet Ahmetoğlu

İşte İGC'nin Yeni Yönetim Kurulu: