Gündem
20 Mayıs 2010 15:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

"İDDİALARIN DOĞRULUK PAYI YOK!" SABAH YAZARI SEVİLAY YÜKSELİR'E YALANLAMA!

Sabah yazarı Sevilay Yükselir'in Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu hakkında ortaya attığı "aracılık" iddiasına yalanlama geldi.

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, CHP’ye katılacağı ve bu amaçla CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na Zafer Mutlu aracılığı ile mesaj gönderdiği iddialarını yalanladı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Söz konusu yazıda yer alan iddiaların doğruluk payı bulunmamaktadır. Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül’ün, yazıda adı geçen kişi ya da bir başka kişi aracılığı ile CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘CHP’ye katılmak istediği’ yönünde bir mesaj göndermesi söz konusu değildir. Türkiye Değişim Hareketi, diğer siyasi partilerden bağımsız bir siyasi harekettir ve partileşme yolunda hızla ilerlemektedir. Rotasında herhangi bir değişiklik olması söz konusu değildir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamayı değerli basın mensuplarının bilgilerine sunarız."

Sevilay Yükselir, dünkü "Sarıgül, 'Gandi'ye kimin aracılığı ile hangi mesajı verdi?" başlıklı yazısında şu iddiada bulunmuştu:

"... Evvelki gün adaylığını açıklayan Kılıçdaroğlu'na, akşam saatlerinde Sarıgül tarafından bir mesaj iletilmiş bir iddiaya göre. Denilmiş ki; 'Eğer Kemal Bey kurultaydan Genel Başkan olarak çıkarsa, ben bütün varlığımla kendisinin yanındayım. Partinin kuruluşunu durdurup, TDH'ya gönül veren tüm ekibimle CHP'ye katılmaya hazırım!' ...

"Haa bu arada belirtmem gerekir ki, bu mesajı da öyle sıradan biri filan iletmemiş Kılıçdaroğlu'na.
Medyadan önemli bir isim devreye girmiş.
Ben tanık olanların yalancısıyım ama duyduğuma göre Sarıgül'ün bu mesajını, Kılıçdaroğlu'na, Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu iletmiş."