Gündem
29 Ara 2010 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:55

HT İSTANBUL'A BAKIP METROPOL YAPIYORLAR! GAZETE HABERTÜRK'TEN SABAH'A ŞOK SUÇLAMA!

Yüzleri hiç kızarmadan imza da koymuşlar! HT İstanbul, Sabah'ın Metropol ekini "haberlerini çalmakla" suçladı.

HT İstanbul ekinde bugün sürmanşetten "En sıkı takipçimiz" başlığı altında bir yazı yayınlandı. Yazıda Sabah Gazetesi’nin Metporol ekini yapanlara yönelik şok suçlamalar yeraldı. İşte o yazı...

HT İstanbul’a bakıp
Metropol yapıyorlar


Değerli okurlar, logosunda “Türkiye’nin en iyi gazetesi” gibi son derece iddialı bir ifade bulunan Sabah, geçtiğimiz günlerde Metropol ilavesi hazırlayacağını ilan etti.
Hatta Genel Yayın Müdürü Erdal Şafak, içinde “Küreseleşme, yerelleşme, fizibilite, İstanbul için özel proje, kolları sıvama, lokomotif, projenin çekirdeği” gibi kremalı sözlerin bulunduğu bir yazı yazarak bunu duyurdu. Şehir haberciliği için iddialarını ortaya koydu.
Elbette Türkiye’nin en büyük gazetelerinden biri olduğu söylemindeki Sabah’ın böyle bir işe girişmesi bizi memnun etti. Ortalık şenlenecek, rekabet artacak, belki bizi zorlayacak, belki de daha iyi işler yapmaya teşvik edecekti.
İlk gün derin bir hayal kırıklığı yaşattılar. Çünkü haberlerin çoğu bayattı. Hadi yeni yayındır diye düşündük ama…
Günler ilerledikçe, iş daha da vahim bir hal aldı. Öyle böyle değil, gözlerimize inanamadık. 16 sayfalık bir gazetenin tamamı nasıl bayat haberlerle çıkabilir? Çıkıyor işte…
Gelelim işin bizi ilgilendiren tarafına…
Habere emek harcıyoruz, para harcıyoruz, zaman harcıyoruz, kafamızı patlatıyoruz… Sabah’taki arkadaşlar da alıp takla attırıyorlar kullanıyorlar. Üstelik hiç yüzleri kızarmadan imza da koyuyorlar. Sanırsınız ki arkadaş gidip araştırmış da yazmış. 16 sayfalık Metropol’ün haberlerinin en az yüzde 80’i HT İstanbul’da yayınlanmış… Hatta küçük haberler bile.
Evet anlaşılıyor ki, epey bir fizibilite çalışması yapmışlar…
Sayfada bunların bazı örneklerini göreceksiniz. “Bazı” diyoruz, çünkü hepsini almaya kalksak gazetemiz yetmez. Ancak bunlar bile farkı görmeniz için yeterli.



Metropol’de sadece HT İstanbul’dan tırtıklanmış haberler değil, başka garabetler de var. Mesela kupürlerini gördüğünüz iki haber. Biz bu haberleri yayınlayamadık, çünkü o haberlerin oluştuğu tarihte Habertürk yayın hayatına başlamamıştı. Çok tuhaf değil mi.
Geçtiğimiz Cuma günü Metropol’ün 7’inci sayfasındaki “Temalı parklara Başbakan’dan ödül” manşeti… Sanki bir gün önce olmuş gibi yazılan haberin gerçek tarihini duyunca şaşıracaksınız: 13 Nisan 2008… 2.5 yılı çoktan geçmiş…
Yine 24 Aralık 2010 Cuma sayısındayız. Sayfa 9’un manşeti: Alibeyköy’e Disneyland… Bu haber de 2008’in Nisan ayında çeşitli yayın organlarında çıkmış. 2009’da bazı gelişmeler üzerine tekrarlanmış…

HT İstanbul