Gündem
03 Kas 2014 14:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman: Balyoz'u duymadık

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından 236 Balyoz sanığının yeniden yargılanmasına başlandı.

 Davada tanık olarak ifade veren eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman 'Balyoz' planını duymadıklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’yla ilgili verdiği “Hak ihlali” kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı.

HİLMİ ÖZKÖK VE AYTAÇ YALMAN TANIK OLARAK ADLİYEDE

Yeniden görülen Balyoz davasında Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tanık olarak ifade vermek üzere öğle saatlerinde adliyeye geldi.

ÖZKÖK: 'SUGA', 'ORAJ', 'BALYOZ' HİÇBİRİNİ DUYMADIM

Yeniden görülen Balyoz davasında tanık olarak ifade verecek olan Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök adliyeye geldi. Özkök duruşma salonunun yapıldığı binaya girerken görüntülendi. Özkök, duruşmada verdiği ifadede, "Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Balyoz, Suga Oraj gibi planların hiçbirini duymadım" dedi. Özkök'ün ifadesi 15 dakika sürdü.Sesli ve görüntülü kayıt sistemi yapılan duruşma salonuna ilk olarak eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök alındı. Kimlik tespiti yapılan Özkök'e sanıkları tanıyıp tanımadığı soruldu. Mahkeme heyetinin önünde hazırlanan bölümde oturarak isimleri tek tek okunan sanıklardan Çetin Doğan, Özden Örnek, Bilgin Balanlı, Doğan Temel, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun gibi isimleri tanıdığını "Evet", tanımadığı isimleri "Hayır" şeklinde ifade etti.

"DARBE PLANI YAPILDIĞINA DAİR BİLGİ ALMADIM"

"Bildiklerimi dosdoğru söyleyeceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" diyen Özkök'e Mahkeme Başkanının "Balyoz, Çarşaf, Oraj ve Suga gibi planlardan bilginiz var mı" sorusu üzerine Özkök, "Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. "Balyoz", "Suga" "Oraj" gibi planların hiçbirini duymadım. Balyoz'u basından duydum. Suç tarihinde Genelkurmay Başkanıydım. Darbe planı yapıldığına dair bilgi almadım. Bazı dedikodular geldi ama bunlar kimse hakkında dava açılacak, soruşturma açılacak kadar ciddi değildi" dedi.

YALMAN: BASINDAN ÖĞRENDİM
Daha sonra  eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ı da tanık olarak dinlendi. Aytaç Yalman, "Balyoz planına ilişkin istihbarat almadım. Belge ve bilgiye sahip değilim. Basından öğrendim" dedi.Balyoz davasında tanık olarak ifade veren  Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşma salonundan çıktı