Gündem
01 Oca 2024 17:22 Son Güncelleme: 01 Oca 2024 17:27

Heyecanla beklenen kar İstanbul'a giriş yapıyor! Tarih verildi...

Kurak geçen 2023 yılının ardından sonbahar ile gelen sağanak yağışlar barajlara biraz nefes aldırmıştı. Ancak beklenen kar yağışı gelmeyince barajlardaki doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmadı. Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a ne zaman kar yağacağını açıkladı. Soğuk hava dalgasının ardından çarşamba günü bembeyaz bir İstanbul'a uyanabiliriz.

Geçtiğimiz yılın kurak geçmesinin ardından İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranı neredeyse kritik seviyelere kadar inmişti. Hatta bazı barajlardan su alımı durdurulmuştu. Kasım ayı ile birlikte başlayan sağanak yağışlar İstanbul'a biraz nefes aldırsa da beklenen kar yağışı bir türlü gelmeyince barajlarda da yüzde 100'lük bir doluluk oranı yakalanamadı.

Yeni yılın ilk gününde ise Prof. Dr. Orhan Şen İstanbullulara müjdeli haberi verdi. Bir televizyon kanalına konuşan Prof. Orhan Şen, İstanbul'a yaklaşan soğuk hava dalgasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK: 2 YIL ÖNCEKİ GİBİ... 
İstanbul'a 10 - 11 Ocak'ta soğuk hava dalgasının geleceğini belirten Prof. Orhan Şen, söz konusu dalgayla beraber İstanbul'da kar yağışının görüleceğini söyledi. Sıcaklıkların 5 derecenin altına kadar ineceğini vurgulayan Prof. Orhan Şen şu ifadeleri kullandı: 

"Kış kışlığını yapacak. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023’ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapacak ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene öncesi gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak."