Gündem
27 Eki 2023 19:02 Son Güncelleme: 27 Eki 2023 20:02

Her şey böyle başladı! Polatlar ilk değil: Medyatik teşhir suçun aracı

Sosyal medyada lüks hayatlarını paylaştıkları videolarla gündeme gelen Dilan ve Engin Polat çifti için harekete geçildi. Ancak Polatlar ilk değildi, birçok fenomen de illegal yollardan vurgun yapmaya çalıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait şirketlerde polislerce arama başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat ile diğer şüpheliler hakkında yapılan ihbar üzerine "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Lüks hayatlarını sosyal medyada sergileyen Polatlar ilk değil.

Daha önce de sosyal medyada içerik üreten bol takipçili isimler dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınmışlardı.

TALU AİLESİ

Sosyal medyada “Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'nun, reklam kampanyası yapacakları bahanesiyle yakın çevrelerini 100 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.

Çift, 16 Ekim 2023’ten sonra ortadan kayboldu ve hesaplarını kapattı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine çift hakkında soruşturma başlattı ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Mağdurların arasında çiftin yakın arkadaşları, evde çalışan yabancı uyruklu bakıcı, şoför ve Beril Talu’nun manikürcüsü de bulunmakta.

SİMGE BARANKOĞLU VE YEŞİM AYDIN

Sosyal medyanın tanınan ismi Simge Barankoğlu ve Yeşim Aydın, kullanıcılara oyun oynatarak ödül vermeyi vaat etti.

Ancak ödülü alabilmek için vergi ödemeleri gerektiğini söyledi.

Bu şekilde birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Barankoğlu ve Aydın bu suçlamalar nedeniyle tutuklandı. Barankoğlu ve Aydın daha sonra ara mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.

ÇAĞRI TANER, REYNMEN, JAHREİN, PQUEEN, ENES BATUR

Sosyal medya fenomeni Jahrein, Milli Piyango davasında kendisiyle birlikte yargılanan Çağrı Taner'in Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'la işbirliği yaptığını iddia etmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Reynmen, Jahrein, Pqueen ve Enes Batur gibi isimlerin bulunduğu 10 fenomen hakkında çekilişlerin yasa dışı ve bunun bir suç olduğu iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Fenomenlerin, sosyal medya hesaplarında başlattıkları bu çekilişler için Milli Piyango’ya bağlı şans oyunları yönetmeliğine aykırı hareket ederek resmi izin almadıkları belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında fenomenlerin ifadeleri alındı ve savcılığa sevk edildi. Fenomenler, suçlamaları reddederek çekilişleri eğlence amaçlı yaptıklarını ve hiçbir kazanç elde etmediklerini söylediler.

Bu olay, sosyal medyada büyük tepki topladı ve fenomenlerin takipçileri arasında tartışmalara neden oldu. Bazı takipçiler fenomenleri desteklerken, bazıları da eleştirdi.

Çağrı Taner, yayınladığı hikayede Kafalar ekibinin çekilişini duyurduğunu ve çekilişe katılmak için kendi hesabından takip ettiği profillerin takip edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Jahrein de yaptığı paylaşımla Çağrı Taner'in takip ettiği kişilerde ilginç bir isme dikkat çekti. Çağrı Taner'in Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ı da takip ettiğini paylaşmıştı.