Gündem
10 Tem 2013 15:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:16

HEM DELİL HEM ŞİKAYET! AYNI HABERE İKİ FARKLI YAKLAŞIM ŞAŞIRTTI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Cumhuriyet'te yer alan haber hem ihbar kabul edildi hem de haberi yapan muhabire şok bir suçlama yöneltildi!

Cumhuriyet Gazetesi’nin 20 Mayıs 2013 tarihli sayısında, Meltem Yılmaz imzasıyla yayımlanan “Gecenin Kimsesiz Kızları” başlıklı haber, aynı anda hem devam eden bir soruşturma dosyasına delil olarak girdi, hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Yılmaz’dan şikayetçi olmasına neden oldu.

Cumhuriyet’in bugün 14. sayfasında yer alan haber şöyle:

AYNI HABERE İKİ FARKLI YAKLAŞIM ŞAŞIRTTI

Hem delil hem şikayet

Gazetemizde 20 Mayıs 2013 tarihinde Meltem Yılmaz imzasıyla yayımlanan “Gecenin Kimsesiz Kızları” başlıklı haber, aynı anda hem delil hem de şikayet konusu oldu.

Yetiştirme yurdunda büyüyen ve bir dönem gece hayatında dansçı çalışan Sibel takma adlı genç kız, gazetemize yaptığı açıklamalarda, yetiştirme yurtlarından kaçan kızların büyük bir çoğunluğunun fuhuş sektörünün eline düştüğünü iddia ederek, çevresindeki arkadaşlarının da benzer olayları yaşadığını söylemişti. Söz konusu haber, devam eden bir soruşturma dosyasına delil olarak girerek, habere imza atan Yılmaz’ın konuyla ilgili bilgisine başvuruldu.

Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, haberde, Bakanlık hakkında kamuoyunu yanıltıcı, itibar zedeleyici, her türlü hukuksal mesnetten uzak ifadelere yer verildiğini iddia ederek, “Yayın yoluyla hakaret” gerekçesiyle Yılmaz’dan şikayetçi oldu.

MEDYARADAR- ÖZEL