Gündem
11 Mayıs 2011 10:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

HELİKOPTERİN GPS CİHAZLARI ÇALINMIŞ! ZAMAN MUHABİRİNDEN ÇARPICI İDDİA!

TRT'de yayınlanan Kozmik Oda'da Muhsin Yazıcıoğlu suikastine dair çarpıcı iddialar dile getirildi

TRT Haber'de dün gece Kozmik Oda programının konuğu olan Gazeteci-Yazar Emre Soncan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına yönelik ulaştığı bilgi ve belgelere ilişkin Rıdvan Memi'nin sorularını yanıtladı.

'Keş Dağında Bir Alperen' isimli yeni kitabında bugüne kadar ortaya çıkmamış bir çok ayrıntıya yer veren Zaman Gazetesi savunma muhabiri Emre Soncan'ın anlattıkları Yazıcıoğlu dosyasına önemli yeni sayfalar ekliyor.
'Helikopterin GPS cihazları çalınmış'

"Helikopterde Argus 5000/CE diğeri de Skymap 3C diye adlandırılan iki GPS cihazı var. Bunların önemi şu; bu her iki cihazda helikopterin uçuş bilgilerini, uçuş pozisyonunu, yerini, irtifasını, konumunu, hızını, iki nokta arasını ne kadar mesafede kat ettiğini hafızasında bulunduruyor. Helikopter düştükten sonra 29 Mart'ta kaza kırım heyeti kaza soruşturma kurulu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından kurulan enkaz üzerinde yaptığı çalışmalarda biz bu her iki cihazı da helikopterde görüyoruz. Bir tanesini kokpitin üzerinde görüyoruz Argus 5000/CE cihazını, diğer Skymap 3C cihazı da karların üzerinde fotoğraflanmış. Bu cihazlar 29 Mart'ta fotoğraflanıyor devlet yetkilileri tarafından fakat daha sonra 31 Mart'ta tekrar enkaz fotoğraflandığında bu cihazlar yok. Eğer bu helikopter düşürüldüyse ilk önce ortadan kaldırılması gereken iki cihaz budur."

'Kazadan 4 dakika önce bölgede meçhul bir jet var'

Kozmik Oda'da konuşulan çarpıcı bir diğer konu 'bölgedeki meçhul jetti'. Hava Kuvvetleri'nin açıklamasında 74 kilometrelik alanda hareketlilik olmadığı belirtilmesine karşın sorun 75. Kilometredeydi.

"Kaza 15.03'te meydana geliyor tam olarak, saat 14.58.57'de bir jet ortaya çıkıyor sivil radarda gözüküyor, daha sonra gözükmüyor ve o jet gittikten sonra hemen birkaç dakika arkasından helikopter düşüyor, burada bir şüphe var. DDK raporunda bu jetten zaten "X" diye bahsediliyor. Çünkü bu jetin transponder (yer belirleme) cihazı kapalı olduğu belirtiliyor. Şüphelerin yoğunlaştığı jet bu. DDK da zaten Genelkurmay Başkanlığı'na bunu sordu radar iz haritalarını sordu, fakat bu soruya net cevap verilmemiş.