Televizyon
30 Ağu 2010 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

HD TRT'NİN PRESTİJ KANALI OLACAK!

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “TRT HD bizim prestij kanalımız" dedi..

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “TRT HD bizim prestij kanalımız ve D-Smart’la olan işbirliğimiz çerçevesinde birbirinden kaliteli film ve belgeselleri izleyicilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “TRT HD bizim prestij kanalımız ve D-Smart’la olan işbirliğimiz çerçevesinde birbirinden kaliteli film ve belgeselleri izleyicilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Şahin, şunları söyledi: “TRT’nin bütün kanallarında olduğu gibi HD’de de iddiamız devam ediyor. Türkiye’ye farklı bir bakış açısı getireceğiz. Dünya HD’yi aştı 3D’yi konuşuyor. Bir an önce HD yayınlarını oturtmak istiyoruz.”

‘Evet'çi söylemine sert tepki

Gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Şahin, referandum sürecinde TRT’nin ‘evet’çi bir yayın politikası izlediğine dair eleştirilerle ilgili olarak şöyle konuştu: “Referandumla ilgili kampanya başladıktan daha iki gün sonra bizim ‘evet’çi olduğumuza dair eleştiriler başladı. Diğer kanallar ‘Hayır’ dediğinde hiçbirşey olmuyor. Herkes TRT’ye yükleniyor. YSK’nın eğer bir formülü varsa paylaşsın. Neden sadece TRT’nin adını anıyor. Bu incitici ve yanlı bir yaklaşım. TRT çalışanlarının yüzde 80-90’ı sosyal demokrat ve bu onları da inciten birşey. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili programları da yayınlamadığımız söyleniyor. Bu eleştirilerde akla vicdana sığmaz.”

Kılıçdaroğlu’nu en çok TRT yayınlıyor

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği CHP Kurultayı’nı 2.5 saat canlı yayınladıklarını vurgulayan İbrahim Şahin, şunları söyledi: “Bütün mitinglerini canlı yayınlıyoruz. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın mitinglerini içinde Başbakanlığın açılış ve faaliyetlerinin de olduğu kısımla 16 Temmuz-17 Ağustos arasında 7 saat 13 dakika yayınlamışız. Sadece miting kısmı yaklaşık 5 buçuk saat. Kılıçdaroğlu günde bir-iki miting yapıyor ve onu da 5 saat 1 dakika yayınlamışız. Kılıçdaroğlu’na hangi kanal bu kadar zaman ayırıyor?”

ETİKETLER
#TRT #ibrahim şahin