Gündem
16 Şub 2015 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Hazar Ödülleri bu akşam sahiplerini buluyor!

Hazar ülkelerini mercek altına alan, Türkiye’nin ilk ve tek dergisi Hazar World’ün organizasyonunu üstlendiği Hazar Kısa Film Yarışması ile 'Karabağ Sorunu’nu gündeme taşınıyor.

Bu akşam Feriye Sineması’nda gerçekleşecek ödül töreni ile Hazar Kısa Film Yarışması, ülkemizde sinemaya gönül vermiş yetenekli isimleri bir çatı altında buluşturacak. “Ermeni İşgali Altındaki Karabağ” konulu kısa film yarışmasının finalistlerinin belli olacağı gecenin sunuculuğunu ise Ece Vahapoğlu üstlenecek.

30 filmin katıldığı yarışmada, ön elemelerin ardından belirlenen ilk 10 film büyük ödül için yarışacak. Mesut Yar, Nebil Özgentürk, Mustafa Karaalioğlu, İsmail Küçükkaya, Asli Öymen, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, eski Büyükelçi ve Türk Keneşi Eski Genel Sekreteri Halil Akıncı, SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, Ardan Zentürk, Ayşenur Arslan ve Suat Köçer gibi önemli isimlerin jüri üyeliğini üstlendiği gecede toplamda 23 bin TL ödül dağıtılacak. 

‘Kurmaca', ‘Belgesel', ‘Animasyon', ‘Canlandırma' ve ‘Deneysel’ başlıkları altında yarışan 10 yarışmacıdan, birinci 10 bin TL’nin sahibi olurken, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye 5 bin TL, jüri özel ödülüne hak kazanan filme ise bin TL ve Apple iPad Mini 16GB Wi-Fi Tablet verilecek.