Gündem
13 Haz 2013 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

HAYDAR DÜMEN'DEN İLGİNÇ SAVUNMA "RÖNTGENLEMEDİM, TEDAVİ ETTİM"

Hastaları üzerinde 'deney' yapmakla suçlanan Posta yazarı Haydar Dümen kendini savundu..

Vajinusmus tedavisi sırasında uyguladığı yöntem nedeniyle "insan üzerinde deney yaptığı" iddiasıyla 3 yıla kadar hapsi istenen Haydar Dümen, İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık olarak katılırken, 6 tanık dinlendi.

Tanıklar, cinsel sorunlar nedeniyle başvurdukları Dümen'in telkinleriyle olumlu sonuçlar aldıklarını anlattı. Bİr tanık, Dümen'in önerilerini evde uygulayamamaları üzerine korunmuş bir odada deneme yaptıklarını, Haydar Dümen'in yanlarından ayrıldığını bu denemelerinin sonucunun olumlu olduğunu ifade etti. Bir tanık da Dümen'in uyguladığı ilaç tedavisi ve telkinleri sayesinde evliliğinin kurtulduğunu belirtti. Tanıklar "Cinsel birleşmeye tanıklık gibi bir önerinin kesinlikle gelmediğini" ifade ettiler.

Haydar Dümen de "Tanıklar doğru söylemektedir. Benim suç kastım yoktur. Uyguladığım yöntem tıbbidir. Bu husustaki Yüksek Sağlık Şurası raporunu kabul etmiyorum. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Şikayetçi taraf olan Türkiye Psikiyatri Derneği'nin avukatı Tülay Ekici ise, "Tanıkların beyanlarını kabul etmiyoruz. 10 kişilik uzman hekimlerin imzasını taşıyan Yüksek Sağlık Şurası raporu olayı aydınlatıcı mahiyettedir. Bize göre deliller toplanmıştır" şeklinde konuştu. Hakim, duruşmayı karar için erteledi.