Magazin
28 Şub 2011 09:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:05

''HASEKİ SULTAN BENDİM!'' KADDAFİ'NİN HAREMİNİ ANLATTI!

Manken Ebru Şancı, kaynayan Libya'nın lideri Kaddafi'nin oğluyla yaşadıklarını en ince ayrıntılarına kadar anlattı...

Kaddafi’nin inşaat işlerinden sorumlu oğlu Said Al İslam Kaddafi ile üç yıl birliktelik yaşayan eski manken yeni oyuncu Ebru Şancı, oyuncu olma inadı yüzünden ayrıldığı sevgilisini şu kelimelerle özetledi: “Said kibar, zeki, insaniyetli biri. Beni Londar Regent College’de okuttu. Halk seviyor, yönetimi ona bıraksalar Libya 5 yıl içinde çağ atlar. Hareminin Haseki Sultan’ı bendim.”

Adını, futbolcu Yusuf Şimşek ile beraberliğiyle duyuran bir dönemin ünlü mankenlerinden Ebru Şancı, uzun süredir ortada yoktu. Şancı, Kaddafi’nin inşaat işlerinden sorumlu olan oğlu Said Al islam Kaddafi ile olan tanışmasını ve ilişkisinin boyutlarını Habertürk’e anlattı. İşte Şancı’nın ağzından yaşadıkları ve Said Al İslam Kaddafi:

BABASININ KİMLİĞİNİ SÖYLEMEDİ
“2004’te Londra’ya gittim. Orada yaşıyordum. Said Kaddafi ile 2008’de oranın ünlü gece kulübü Movida’da tanıştık. Daha doğrusu gece beni görmüş, ortak arkadaşımız arayıp ertesi gün yemekte tanıştırdı bizi. Esprili, kibar ve entelektüel birisi. Kaddafi’nin oğlu olduğunu bilmiyordum. 3 ay boyunca bana söylemedi. Beni Libya’ya davet etti. Sarayda babası Kaddafi’nin de olduğu kahvaltı sofrasına oturunca gerçeği öğrendim.”

LİBYA HALKI ONU ÇOK SEVİYOR
Muammer Kaddafi’ni kendisini çok beğendiğini veMüslüman olmasından dolayımutluluğunu ilettiğini söyleyen Şancı, “Babası beni Arap kızı sandı. Türk ve Müslüman olduğumu öğrenince sevindi ve oğlunu tebrik etti. Said de Türkleri çok seven biri. Birçok Türk arkadaşı vemüteahhit dostu var. Kendisi Libya’daki inşaat ve kalkınma işlerinden sorumlu. Yönetimi ona bıraksalar her şey durulur. Libya 5 yılda çağ atlar. Babası gibi şiddet yanlısı değil. Ben halkına yaptıklarını doğru bulmuyorum. O da tasvip etmiyordu” dedi.

EĞİTİMİM ONUN SAYESİNDE
Kendisini okutan kişinin sevgilisi olduğunu açıklayan Şancı sözlerini şöyle sürdürdü: “Beni çok seven ve düşünen biriydi. Aynı zamanda cömertti. Londra’nın en pahalı okullarından yıllığı 100 bin dolar olan Regent College’de 2 yıl boyunca okuttu. New York Üniversitesi’nde eğitimimi onun sayesinde aldım. İngilizce Fransızca ve Arapça olmak üzere 3 yabancı dili öğrenmemi sağladı. Özel hocalar tuttu. Mankenlik yapmamı istemiyordu.”

HAREMİNİN ‘HASEKİ SULTAN’I
Eğlenceye düşkünlüğünü ve çapkınlığını kabul ettiği Kaddafi’nin kendisini ayrı tuttuğunu söyleyen Şancı, “Doğal olarak kadınlar üstüne atlıyordu. Her gittiğimiz yerde peçetelerle telefon numaralarını veriyorlardı. Belki 100 kadın vardı etrafında. Bir haremden söz edeceksek onun hareminin Haseki Sultan’ı bendim. Özel olduğumu hep hissettirdi. BodrumYalıkavak’ta villa kiraladı. Ancak biz etrafındaki koruma ordusu yüzünden pek özel bir şey paylaşamıyorduk. Bir odanın içindeyken baş başa kalabiliyorduk. Fotoğraf ve video cihazı taşıtmıyorlardı. O tek kare fotoğraf Yunanistan tatilinde çekilmiş” dedi.

LİBYA’DA YAŞAMAK İSTEMEDİM
Şancı, ayrılık nedenini ise şöyle anlattı; “Her şey iyi gidiyordu, ancak çok fazla birlikte zaman geçiremiyorduk. Ben oyuncu olmak istiyordum. Bunun için New York Üniversitesi’nde eğitim aldım. O karşıydı. Her şeyi bırakıp onunla Libya’ya gelmemi istiyor, ben de oraya gitmek istemiyordum, ayrıldık. Benim için tatlı bir anı olarak kaldı.”

KİMLİK KARTI:
ADI: Said Al İslam Kaddafi
BABA ADI: Muammer Kaddafi
DOĞUM TARİHİ: 28 Mayıs 1973
DOĞUM YERİ: Tripoli, Libya
MESLEĞİ: Futbolcu, işadamı, siyasetçi

ADI:Ebru Şancı
DOĞUM TARİHİ: 31 Ağustos 1983
DOĞUM YERİ: İstanbul
EĞİTİMİ:Bahçelievler Lisesi, Londra Regent College, New York Üniversitesi (Oyunculuk-Drama)
KARİYERİ: 2001 Miss Globe Güzellik Yarışması (Birincilik)
AİLESİ: İki kardeşi var.

Bülent İpek/HT Magazin