Gündem
17 Oca 2024 08:28 Son Güncelleme: 17 Oca 2024 08:48

Hasar gören yolların ihalesi ‘tanıdık şirkete’ gitti! Yollar ondan sorulur…

Kahramanmaraş merkezli büyük depremde hasar gören yolların ihalesi tanıdık şirkete gitti. Toplam 3,2 milyarlık iki ihalede daha önce kamudan aldığı ihalelerle gündeme gelen SNH İnşaat’a gitti. Şirket böylece Karayolları Genel Müdürlüğü’nden 25’inci ihalesini almış oldu.

Kurulduğu tarih itibariyle Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ihaleler alan SNH İnşaat, 10 ili etkileyen büyük depremden sonra yol ihalelerinde de ipi göğüsleyen şirket oldu. Halil Şevki Kara’nın şirketine 26 Nisan’da 1 milyar 810 milyon, 27 Eylül 2023 tarihinde de 1 milyar 440 milyonluk iki ihale verildi. MedyaRadar o ihalenin belgelerine ulaştı.

5 FİRMA DAVET EDİLDİ EN YAKIN TEKLİFİ O VERDİ!

Karayolları Genel Müdürlüğü, 6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremin ardından hasar gören yollar için harekete geçti. Yapılan ihaleler yine bildik şirketlere verildi. 26 Nisan 2023 tarihinde yapılan ‘TAG Otoyolu Aslanlı Tüneli - Nurdağı Kavşağı Arasında Oluşan Her Türlü Hasarların Onarılması ve Bu Kesimde Bulunan Viyadüklerin Depreme Karşı Güçlendirilmesi Yapım İşi’ ihalesi özel davetle pazarlık usulü yapıldı. 5 firmanın davet edildiği ihalenin yaklaşık maliyeti 1 milyar 926  milyon lira olarak belirlendi. İhale, 1 milyar 810 milyon lira teklif eden SNH İnşaat Anonim şirketine verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü ile SNH İnşaat arasında 5 Mayıs 2023 tarihinde sözleşme yapıldı.

 

7 AYDA İKİ BÜYÜK İHALE

27 Eylül 2023 tarihinde yapılan ‘Hatay-Defne-Orhanlı Bölgesi ve Civarı Kalıcı Deprem Konutlarının Bağlantı Yolları ve Rezerv Alanları İmar Yolları, Defne Acil Durum Hastane Yolu ve İskenderun Acil Durum Hastane Yolu Yapım İşi’ ihalesi de 21 B’ye göre pazarlık usulü yapıldı. 1 milyar 534 milyon yaklaşık maliyeti olan ihaleye altı firma davet edildi. Davet edilen firmalardan biri de Halil Şevki Kara’nın sahibi olduğu SNH İnşaat firması oldu. Yaklaşık maliyete en yakın teklifi sunan SNH İnşaat ile 17 ekim 2023 tarihinde 1 milyar 440 milyonluk sözleşme yapıldı.

 

KAMUDAN ALDIĞI İHALELERLE GÜNDEME GELDİ

SNH inşaat geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Sarayı, MİT Yerleşkesi, Okluk Yazlık Sarayı ve birçok şehir hastanesi ihalesini alan saray müteahhidi Rönesans Holding’le birlikte kurduğu “İş Ortaklığı” ile 127 milyon liralık Ankara-Bala yolu ihalesini almıştı. SNH İnşaat aldığı kamu ihaleleriyle dikkat çekiyor. Bazıları şöyle: TAG (Tarsus-Adana-Gaziantep) Baklalı Kavşağı, Ankara Çevreyolu Karataş Viyadüğü Guss Asfalt Yapımı,Borçka-Camili Yolu Muratlı-Güreşen Ayrım Köprüsü ve Bağlantı Yolları Yapımı, Anadolu Otoyolu Çeltikçi ile Susuz Kavşağı Arası Üstyapı İyileştirme İnşaatı, Kızılcahamam Hastanesi Farklı Seviyeli Kavşak ve Bağlantı Yolları. Ankara’da bazı ilçe belediyelerinden de ihaleler kazanan şirketin aslan payını Karayolları Genel Müdürlüğü’nden almış. Firma bugüne kara Karayollarından 25 ihale kazandı.