Gündem
18 Nis 2011 10:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:15

HAS PARTİ'NİN YENİ GAZETESİNİN ADI: YENİSÖZ! PEKİ KADROSUNDA KİMLER VAR?

Numan Kurtulmuş'un Halkın Sesi Partisi'ni destekleyecek olan gazetenin adı da kadrosu da belli.

Numan Kurtulmuş'un içinden geldiği Milli Görüş geleneğinin belki de en önemli özelliklerinden biri de partiyi destekleyecek bir gazetenin varlığıdır. Milli Selamet-Rafah-Fazilet-Saadet partisi geleneğinin şaşmaz yayın organı Milli Gazete, Numan Kurtulmuş'un istifası sonrasında ciddi bir bölünme yaşamıştı.

Halkın Sesi Partsii'nin de siyaset sahnesinde yerini almasından sonra son adım partinin yayın organı özelliğini taşıyacak bir gazetenin varlığıydı.

YENİ DEVİR İDDİASI YALANLANMIŞTI

Kulislerde Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gürdoğan'ın sahibi olduğu Yenidevir gazetesinin yeniden yayın hayatına başlayacağı iddiası konuşuluyordu. Ancak bu haber geçtiğimiz günlerde yalanlanmıştı.

Has Parti camiasının merakla beklediği yeni gazetenin adı: YENİSÖZ olarak belirlendi. Bugün Ankara'da gerçekleşen HAS Parti Milletvekili aday tanıtım toplantısında Yenisöz'ün örnek baskısı salona dağıtıldı.

İŞTE YENİSÖZ'ÜN YÖNETİM KADROSU

Milli Gazete'den ayrılan Necdet Kutsal, Ekrem Kızıltaş ve İbrahim Tenekeci'nin seçim sürecine yetiştirmeye çalıştığı yeni gazete'de 40'ı aşkın yazar dönüşümlü olarak yazacak.

İstanbul Zeytinburnu ilçesindeki merkez binasında prova baskıları yapılan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni görevine Ekrem Kızıltaş, haber müdürlüğüne ise Ahmet Zeki Gayberi'nin getirilmesi bekleniyor.

EKREM KIZILTAŞ KİMDİR?

20 Eylul 1958'da Ordu'da doğdu. İstanbul Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu mezunu.

Gazeteciliğe Yazıişeri Müdürü olarak Çatı Dergi'sinde başladı (1976). Haftalık Sebil Gazete'sinde Yazıişleri Müdürlüğü (1980), Yeni Devir Gazete'sinde sekreterlik (1980-1981), Hikmet Yayınları'nda Yayın Müdürlüğü (1982) yaptı. 1984'ten itibaren Milli Gazete Yazıişleri Müdürlüğü görevlerini sürdürdü. Çalıştığı gazetelerde çok sayı'da inceleme araştırma yazı ve yazı dizileri yayınladı. TV 5'de Haber Programları yaptı.