Televizyon
06 Mayıs 2012 17:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:37

HANGİ ÜNLÜ YÖNETMEN DENİZ GEZMİŞ BELGESELİ HAZIRLADI?

Ünlü yönetmen, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatan "Fırtınanın Çocukları" isimli bir belgesel filmi hazırladı.

Hayat TV Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlatan "Fırtınanın Çocukları" isimli bir belgesel filmi hazırladı. Belgesel ilk kez bu akşam saat 20.00’de Hayat TV’de gösterilecek.

Belgesel hakkında bianet’ten Serhat Korkmaz’a bilgi veren Aydın Çubukçu, belgeselde o dönemdeki işçi ve köylü hareketi ile öğrenci hareketi arasındaki ilişkiye vurgu yapıldığını söyledi.

"Bugüne kadar Denizleri konu alan birçok belgesel yapıldı. 68 öğrenci hareketi olarak ele alındı ve bu şekilde anlatıldı. Bu belgeselin özelliği işçi ve köylü hareketi ile öğrenci hareketi arasındaki ilişkiyi dile getirmek."

O dönemde yoğun toprak ve fabrika işgalleri ile boykotlar yapıldığını belirten Çubukçu, 68’i anlatan belgesellerde yalnızca üniversite işgali ve öğrenci boykotlarına yer verildiğini söyledi.

"Örneğin; 500 bin taksicinin bir anda yaptığı bir boykotu Denizlerle ilgili bir şey anlatılırken duymadık. Yahut toprak işgallerine katılan 4 bin köylünün tutuklandığını, silahlı çatışmalarda 200’e yakın köylünün öldüğünü hiçbir belgeselde görmedik."

Belgeselde yeni görüntüler olmadığını ifade eden Çubukçu "Belgesel altı aylık bir çalışmanın ürünü ve 45 dakika sürüyor. Bir bölümde Dünya 68’i de anlatılıyor. Dünya ve Türkiye o dönem bir fırtına içerisindeydi. Ve Denizler de o fırtınanın çocukları olarak doğdular" diye konuştu.