Televizyon
19 Oca 2011 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

HANGİ ÜNLÜ YAZARIN ROMANI TELEVİZYON DİZİSİ OLUYOR?

Romandan dizi uyarlamasına bir yenisi daha ekleniyor.. İşte diziye uyarlanacak yeni romanın adı ve yönetmeni

“Bulgaristan’ın Elif Şafak’ı” olarak gösterilen 34 yaşındaki yazar Lüdmila Filipova’nın dilimize çevirilen “Aramızdaki Duvar” adlı romanı, Türkiye’de televizyon dizisine uyarlanacak.

Orijinal adı "Hayallerin Anatomisi" olan romanın Türkçe’ye "Aramızdaki Duvar" diye çevrildiğini belirten Bulgar yazar Lüdmila Filipova, romanın ayrıca dizi film olarak da TV seyircisi ile buluşacağını bildirdi. Sofya’da, ünlü yönetmen Osman Sınav’ın da katıldığı toplantıda konuşan Filipova, kitabın Türkçe çevirisinde yaptığı bir düzenlemeyle baş kahramanın etnik kimliğini değiştirdiğini söyledi.

KAHRAMANIN KÖKENİ DEĞİŞTİ

Romanının 2006 yılında yayımlanan orijinalinde baş kahramanının Bulgar kökenli olduğunu ancak Türkçe olarak piyasaya çıkacak versiyonu için onu Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olarak değiştirdiğini kaydeden Filipova, Bulgaristan’da Türk dizilerine büyük bir ilgi olduğunu, bu ilginin de dostluk duyguları ve kültürel yakınlıktan kaynaklandığını belirtti.

Filipova, "Şimdi ise ilk kez bir Bulgar romanı Türk dizi filmi olacak. Eğer proje gerçekleşirse, bu dizide Bulgar oyuncuların da yer almasından büyük mutluluk duyarım" dedi.

SENARYOSU YAZILIYOR

Aramızdaki Duvar adlı romanın Türkiye’deki TV ve sinema filmi haklarını satın alan Osman Sınav kitabın konusunun bir televizyon dizisine uyarlanması yönünde senaryo çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Diziyi bir ortak yapım olarak planladıklarını kaydeden Sınav, dizide Bulgar oyunculara da rol vermeyi düşündüklerini söyledi.