Dünya
26 Nis 2022 10:47 Son Güncelleme: 26 Nis 2022 10:50

Hangi ünlü Ukrayna’ya ne kadar bağışladı?

Ukrayna Rusya savaşı devam ederken, Bulgaristan’ın Başbakanı Kiril Petkov bir aylık maaşını Ukrayna’ya silah alınması için bağışladığını duyurdu.

Savaşın başlamasından bu yana pek çok siyasi ve ünlü isim Ukrayna’ya yardım etmek için bağış topladı. Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov da ülkede "Ukrayna’ya silah yardımı yapılması"na yönelik tartışmalar sürerken bu ülkeye "silah alınması amacıyla" bir aylık maaşını silah alınması için bağışladığını duyurdu. 

Kiril Petkov, sosyal medyada paylaştığı gönderisinde, "Ukrayna’ya silah yardımı yapılması siyasi ve toplumsal bir karar birliğine bağlıdır. Toplumda bu konuda uç görüşler paylaşılıyor. Artık bu enerjiyi reel faaliyetlere dönüştürmek lazım." dedi.

Kiril Petkov, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ukrayna’ya gerçekten yardım etmek isteyen her bir Bulgaristan vatandaşını benim gibi bir maaşını bağışlamaya çağırıyorum. Söz söylemek kolay, iş yapmak zordur. Sosyal medyadaki cesur paylaşımlar artık Ukrayna’ya gerçek desteğe dönüşmeli."

Bağış yaptığını kanıtlamak isteyen Başbakan Kiril Petkov, yaptığı bağışın banka dekontunu da paylaştı.

Rusya yanlısı Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), Ukrayna’ya silah gönderilmesine kesinlikle karşı çıktığı biliniyor. Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan BSP’nin lideri Korneliya Ninova, Rusya’ya yaptırımların uygulanmasına da karşı çıkarak "Ukrayna’ya tek bir Bulgar mermisinin yollanması durumunda biz koalisyondan ayrılacağız." demişti.

HANGİ ÜNLÜLER UKRAYNA'YA BAĞIŞ YAPTI
Oyuncu Leonardo DiCaprio, Ukrayna'ya 10 milyon dolar bağışlamıştı. Victoria ve David Beckham çiftinden de Ukrayna'ya 1 milyon sterlin bağış yapılmıştı.

Londra merkezli blok zinciri analiz sağlayıcısı Elliptic şirketinin verilerine göre, Ukrayna hükümetinin Twitter üzerinden paylaştığı hesaplara 12 bin 799 işlemle 10,2 milyon dolar değerinde kripto para transferi yapılmıştı.

Ünlü manken Gigi Hadid ve Bella Hadid, Ukrayna’ya para yardımı yapacaklarını açıkladıktan sonra manken kardeşler, 2022 Moda Haftası’ndan elde edilen bütün geliri Ukrayna’daki yardım çalışmalarına bağışlayacaklarını duyurmuştu.

Oyuncu Mila Kunis ve eşi Ashton Kutcher’de Ukrayna için 20 milyon dolar bağış toplamıştı.

Şarkıcı ve söz yazarı ve Global Citizen sanatçısı Abel Tesfaye, örgütün dünyadaki açlığa karşı çabalarını desteklemek için Dünya Gıda Programına 1 milyon dolar ayırmıştı.

Aktörler Blake Lively ve Ryan Reynolds, Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı UNHCR'ye 1 milyon dolara yakın bağışta bulunacaklarını açıklamıştı.