Gündem
30 Oca 2011 14:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

HANGİ TARİHİ ÇİZGİ ROMAN KARAKTERİ SİNEMA VE DİZİ FİLM OLUYOR?

Bir döneme damgasını vuran çizgi roman karakteri yıllar sonra yeniden sinema ve televizyona uyarlanıyor!

Gün Gazetesi’nde 1972 yılında ressam Haldun Sevel’in çizmeye başladığı ‘Ustura Kemal’, kısa sürede geniş kitlelerin ilgisini çekmişti. Öyle ki, Gün Gazetesi’nin tirajları bu karakter sayesinde ikiye katlanmıştı.

Aralıksız 28 yıl boyunca her gün okurlarıyla buluşan ‘Ustura Kemal’, bir çizgi roman klasiği haline geldi. 1915-1920 yılları arasındaki mütareke döneminin İstanbul’unda vatanperver bir kabadayının maceralarını konu alan ‘Ustura Kemal’in yayınlandığı ilk günlerde gördüğü ilgi yönetmen Mehmet Aslan’ın da dikkatinden kaçmadı. Senaryosunu da yazan Mehmet Aslan, Fikret Hakan, Yıldırım Gencer, Atilla Ergün ve Hüseyin Zan’ın başrollerini paylaştığı ‘Ustura Kemal’i sinema filmi olarak 1972’de beyazperdeye uyarladı. O dönemde filmi de tıpkı çizgi roman gibi büyük ilgi gördü.

FİLMDEN SONRA DİZİ
‘Ustura Kemal’, 39 yıl aradan sonra bir kez daha sinemaya uyarlanıyor. Ahmet Yurdakul’un senaryosunu yazdığı, Mustafa Şevki Doğan’ın yöneteceği filmde ‘Ustura Kemal’i Bülent İnal canlandıracak. ‘Ustura Kemal’in çekimlerine yaz başında başlanacak, gösterim tarihi ise aralık ayı.

Su Film’in yapımcılığını üstlendiği film gösterimden çıkmasının hemen ardından televizyon dizisi haline getirilecek. Televizyon dizisinin yayın tarihi ise Ocak 2013 olarak belirlendi. Gerek sinema filminde gerekse televizyon dizisinde Bülent İnal’a hangi oyuncuların eşlik edeceği henüz belirlenmedi. Su Film’in bu konudaki çalışmaları devam ediyor.