Gündem
17 Ara 2010 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

HANGİ PROGRAM EKİBİ 30 İŞÇİYE MEZAR OLAN KARADON MADENİNE GİRDİ?

Halen göçük altında bulunan 2 işçiyi aramak üzere Çin'den gelen ekiplerle birlikte Karadon'da 360 metre derinliğe indiler ve arama çalışmalarını izlediler.

17 Mayıs 2010… Karadon’dan kara haber gelmiş, grizu patlamasında göçük altında kalan 28 işçiye üç gün sonra ulaşılabilmişti.

TRT Haber’in canlı haber programı Merkez Haber, olaydan 7 ay sonra başlatılabilen göçük altındaki iki işçinin kurtarılması çalışmalarını Karadon’da izledi.
Deniz seviyesinin 360 metre altına inen Merkez Haber ekibi, madencilerin çalıştığı ocakları görüntüledi.

Madencinin ekmeğini kazanma mücadelesi:
Yüzleri kara, alınları ak
Karadon madeninde işçilerin her gün görev yaptığı ocaklardan çarpıcı görüntüler…
Ekmeğini yerin yüzlerce metre altından çıkaran madencilerin zorlu çalışma şartlarına tanık olan Merkez Haber ekibinin kameralarına tüm gerçekliğiyle yansıyan yaşam öyküleri… 
 

Yedi aydır her gün ölüyorlar…
Karadon’da meydana gelen patlamanın ardından yedi ay geçmesine rağmen cenazelerini alamayan iki acılı aile…
Merkez Haber, göçük altındaki işçilerden Engin Düzcük ile Dursun Kartal’ın acılı ailesiyle konuştu… Yakınlarının cenazelerine ulaşamamanın verdiği acıyla yedi aydır her gün başka bir keder yaşayan acılı aileler, neler istiyor, neyi bekliyor, şu anda ne durumdalar?
İki acılı aile yaşadıklarını Merkez Haber’le paylaştı…
 
Haberin mutfağında ve sahada uzun yıllar muhabirlik, editörlük yapmış deneyimli bir ekibin hazırladığı Merkez Haber, hafta içi her gün saat 15:00’te TRT Haber ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. Güncel gelişmeler, çarpıcı haberlerin yanı sıra yaşama ve insana odaklı özgün dosyalarıyla farklı bir içeriğe sahip olan programı İstanbul Haber Merkezi’nden deneyimli haberciler Elif  Akkuş ve Cüneyt R. Güngör hazırlıyor. Sıcak olayların yaşandığı alanlardan uzun yıllar canlı yayın yapan Elif Akkuş’un sunduğu Merkez Haber’in yapımcısı Fedai İpek, yönetmeni ise Ahmet Melih Oflaz.

Merkez Haber  hafta içi her gün saat 15:15’te TRT Haber’de…