Gündem
31 Mayıs 2010 11:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

HANGİ MEDYA PATRONU HANGİ JETE BİNİYOR? EN PAHALI JET KİMİN?

Türkiye'de medya patronları aynı zamanda büyük iş adamları oldukları için seyahatlerini özel jetlerle yapıyor. Dört büyük medya patronunun da özel jetleri var.

Türkiye'de medya patronları aynı zamanda büyük iş adamları oldukları için seyahatlerini özel jetlerle yapıyor. Dört büyük medya patronunda özel jetleri var. Uçuş Rotası hangi patronda ne tip jet olduğunu araştırdı. Medya patronları içinde en pahalı jete Ciner Holding'in sahibi Turgay Ciner biniyor. Ciner'in, en gözde iş jetlerinden biri olan Gulfstream G550'si var.  Aynı tipte bir uçak da Başbakanlık için alınmıştı.
Ciner'in uçağı hem en uzun menzillisi hem de en pahalısı. Jet 12 bin 500 km'lik menziliyle dünyanın her tarafına rahatlıkla gidebiliyor. Kapasitesi 8-18 yolcu arasında değişen jetin fiyatı yaklaşık 60 milyon dolar.

AYDIN DOĞAN'IN JETİ FRANSIZ YAPIMI
Uzun yıllardır jet sahibi olan patronlardan biri de Hürriyet, Posta, Milliyet, Kanal D, Star, CNN Türk'in sahibi Aydın Doğan. Fransız Dassault yapımı Falcon 2000EX, Doğan Havacılık envanterine kayıtlı. Aydın Doğan, TC-DGN ismiyle tescil ettirdiği uçağını zaman zaman kiraya da veriyor.

KARAMEHMET'İN İKİ JETİ VAR

Mütevaziliği ile tanınan Akşam Gazetesi ve Show TV'nin sahibi Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'te eskiden beri jet kullanıyor. Karamehmet'in Kanadalı Bombardier şirketinin imalatı kıtalar arası uçuşlar yapabilen 13 yolcu kapasiteli Global 5000'i var. Jet, İstanbul'dan Los Angeles'a yakıt ikmali yapmadan uçabiliyor. Karamehmet'e ait Çukurova Havacılık'a kayıtlı bir adet Challenger 300 iş jeti bulunuyor.

AHMET ÇALIK CHALLENGER İLE UÇUYOR

Sabah, Takvim ve ATV'nin patronu Ahmet Çalık, jet sahibi medya patronları arasında. Çalık'ta Kanada yapımı Bombardier Challenger 605 ile uçuyor.

FERİT ŞAHENK'İN G 450'Sİ 49 MİLYON USD

NTV, NTV Spor, CNBC-E, e2 kanallarının ait olduğu Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in ise Gulfstream G450'si var. TC-KHB ismine tescil edilen bu uçağın yanı sıra Şahenk'e ait Körfez Havacılık envanterine bir adet de TC-KHA tescilli Hawker 900XP kayıtlı.

ucusrotası