Medya
15 Haz 2010 08:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

HANGİ KANALIN HABER HATTI 'HÜCUMBOT' GİBİ OLDU?

Hangi kanalı, "Amerikalıların benzetmesiyle 'Hücumbot gibi ekran' diye tanımlayabiliriz."

Flash TV, haber merkezinin yaş ortalamasını düşürdü. Müdür Efe Öç, otuzunda. Yardımcısı Mustafa Yenigün kırkına basmayanlardan. Bu adı ve yüzü 18.30'da başlayan ana haberlerden tanıyorsunuz. Hafta sonu aynı saatte görevini İlker Akkurt yürütmekte. Muhabir ve kameraman kadrosunda olanlardan ikisiyle tanışınca, iletişim fakültesi öğrencileri zannettik. Hani Ali Desidero'nun tanımlamasıyla 'Ateş gibi çocuklar'. Bu arada Hasidik Yahudileri'ni ilk defa yakalayıp, çıkaran Flash TV oldu. beşN birK ancak ertesi gün buldu. Dinamik kanalı, Amerikalıların benzetmesiyle 'Hücumbot gibi ekran' diye tanımlayabiliriz. Özel haber bol. Doğru ve yansız olma önemli özellikleri.

***
İsrail'le kopan ilişkiler, televizyonların gündeminde yer almayı sürdürüyor. Hakça itiraf gerekirse Eğrisi Doğrusu 'Museviliğin Tarihi ve kendi içindeki farklılıkları' çok iyi işledi. Uzman ilahiyatçı Prof. Dr. Ömer Faruk Harman ile 'Bilgi Bankası' Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan oldukça yararlandık. Bu tip yapımlara ihtiyacımız var.

...
24'ün Hafta Sonu Moderatörü'nde AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'ı hayranlıkla izledik. 6 ay kış yaşanmasıyla ünlü Bahçesaray'lı parlamenterlerin sesinin güzelliğini TRT-6'nın açılışında fark etmiştik. Bu defa ilahi-mersiye arası bir besteyi enstrumansız okudu. Orhan, mükemmel sese ve aynı güzellikte gırtlağa sahip. Eğer politikaya soyunmasa kesinlikle Sevcan Orhan'ın en büyük rakibi olurdu.

...
Okan Bayülgen, kendine yer bulmaya çalışan bir sitenin reklamını yaptı, durdu. Kelimenin tam anlamıyla iki gecenin de canına okudu. Üstüne üstlük 'Anarşizmin manifestosu'nu dillendirdi. Gerek yoktu.

...
TRT Haber'de Oral Çalışlar'a para kazandırma programı ilginç. Baba-Oğul yayındalar. Düşünün, konukları Hasan Cemal ve kızları. İnsaf ki insaf. Birileri talimat veriyor, ötekiler zarfları dolduruyor.

TRT, Güney Afrika'da yaptığı röportajlarda karanlıkları oynuyor. Işık düzeni berbat. Ses bağlantıları felaket. Bertuğ Kaytaz'ınki en kötüsüydü. Araştırdık, bu işlerin yönetmeni olarak Nesim Tuğuşlu'yu bulduk. Adam dört kere nüfus kağıdı değiştirdi, hala taş devrinde.

...
Alper Bakırcıgil, bizi şaşırttı. Almanya-Avustralya maçında fazla hata yaptı. Neyse ki özür dilemesini biliyor. Gana-Sırbistan'ın spikeri Hünkar Mutlu ise gelecek vaad edenlerden. Ağabey Ömer Üründül'e saygıda kusur etmemesini de beğendik.

...
'Kamu Yayıncısı' kuruluşumuzun tüm elemanları Lacoste mankenleri gibi. Bu iş için para alınıyorsa, lafımız yok. Ancak sırf 'Emanet giy-çıkar'la geçiştiriliyorsa, tuhaflık var demektir.

...
Uğur Meleke'yi TRT Türk'te görüyoruz. Dünya futbolu hakkında bu kadar dolu ikinci isim tanımıyoruz. Kendimizden örnek verirsek, bize sekiz tur atar. Meleke, telifli de olsa, finallere götürülmeliydi. Yalçın Çetin, bu tip ayarlamaları unutmamalı. Hatır, gönülle oluşan kadro, sonunda onun başını ağrıtacak. Başladı bile.

...
TRT'nin 'Kim şampiyon olur' anketinde ünlülerin cevapları aynı; Arjantin. Mücadele başlarken yaptığımız tahmini hatırlayın; 'Arjantin veya Almanya'. Bakalım kim veya kimler haklı çıkacak.


Burhan Ayeri / AKŞAM