Medya
05 Nis 2011 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:12

HANGİ HABER KANALINDA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN SEÇİMLERİN BİTMESİ BEKLENİYOR?

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimlerinin sonuçları, sadece siyasette değil; iktidarla yakın ilişkiler içinde olan bir medya grubunda da bazı taşları yerinden oynatacak.

Bu grup; çoğunuzun da tahmin ettiği gibi Habertürk TV…
Habertürk’ün patronu Turgay Ciner’in, özellikle Habertürk TV’nin gidişatından son derece rahatsız olduğu, ancak müdahale etmek için Haziran ayını beklediği öğrenildi.

Peki; Turgay Ciner, Habertürk TV’nin gidişatından neden bu kadar rahatsız?
Bu sorunun yanıtını vermek için, haber kanalları arasındaki “izlenilirlilik sıralaması”na göz atmak yeterli…
Bir yıl öncesine kadar raiting sıralamalarında tüm haber kanalları arasında açık ara birinci olan Habertürk TV, Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut’un Başbakan’la yaptığı meşhur röportajdan sonra büyük bir hızla izleyici kaybetmeye başladı.
Yiğit Bulut’un bu söyleşide Başbakan’a “çanak soru” sorduğunu düşünen izleyicilerin önemli bir bölümü, kumanda aletinden bu kanalı çıkardı.
Genel Yayın Yönetmeni’nin iktidarı kayıtsız şartsız destekleyen bu tavrı, kanalın diğer programlarına ve haber bültenlerine de egemen olunca, Habertürk TV, en çok izlenen haber kanalıyken, son sıralara geriledi.
Daha da ötesi; Turgay Ciner’in akraba ve eş dost çevresi bile, kanalın tarafsızlığını kaybetmesinden yakınmaya başladı.

Bu gelişmeler karşısında Turgay Ciner’in, kanala eski güveni kazandırmak ve atağa kaldırmak için bir dizi önlem almaya karar verdiği öne sürülüyor.
Kurulma aşamasında olan “A haber” ve “El Cezire Türk” kanallarının da, Ciner’i bu kararları almaya zorladığı belirtiliyor.
Alınacak önlemlerin başında da Yiğit Bulut’un gönderilmesi ve yerine kamuoyunda “tarafsızlığıyla” tanınmış ünlü bir televizyon gazetecisinin getirilmesi de var.
Hatta yakın çevresi; Turgay Ciner’in bu koltuk için çok tanınmış bir isimle el sıkıştığını bile öne sürüyor.
İkinci önemli adım ise; izlenme oranı düşük olan tüm programların yayından kaldırılması ve siyasi yelpazenin her kanadını temsil eden tanınmış gazetecilere program yaptırılması…

Peki; Ciner, bu kötü gidişe dur demek için neden ısrarla seçimlerin yapılmasını bekliyor?
Bu sorunun yanıtı da açık:
İktidarla iyi ilişkileri bozmamak…
Böyle bir hamlenin seçim öncesinde yapılması durumunda, iktidarın gösterebileceği tepkiden çekiniliyor.
Çünkü iktidarın, seçimler öncesinde Yiğit Bulut’un yönetimindeki kanaldan olabildiğince yararlanmayı isteyebileceği, yönetim değişikliği halinde bu olanağın ortadan kalkacağı düşünüldüğü için, aslında bu yılbaşında yapılması planlanan operasyonun ertelendiği söyleniyor.

Bu arada ilginç bir gelişme de; Yiğit Bulut’un AKP’den milletvekilliği için aday adaylığı iddiaları…
İlk kez ünlü sunucu Bahar Feyzan’ın Twitter’da dile getirdiği bu iddianın bugüne kadar Yiğit Bulut tarafından resmen yalanlanmaması da oldukça anlamlı bulunuyor.
Bu iddianın doğru çıkması, yani Yiğit Bulut’un AKP’den resmen aday olması durumunda ise seçimlere kadar olan sürecin bir “geçici yönetim”le götürülmesi, yenilenme startının ise yine seçimlerden sonra verilmesi planlanıyor.

Özetlemek gerekirse… Her durumda Habertürk TV’deki Yiğit Bulut döneminin kapanacağı iddia ediliyor!

VAROL ERSOY