Gündem
07 Mar 2010 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

HANGİ GAZETECİ PROTESTO METNİNE İMZA ATTIĞI İÇİN BAŞBAKAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ?

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden bildiriye imza atan yazarlardan biri attığı o imza için Başbakan'dan özür diledi. Peki kimdi bu yazar?

BÖHÜRLER İMZA İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
 
Başbakan Erdoğan'ı protesto eden bildiriye imza atan yazarlardan AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler Erdoğan'dan özür diledi.

Erdoğan'ın köşe yazarları ile ilgili medya patronlarına verdiği mesajı bazı köşe yazarları yayınladıkları bildiri ile protesto etmişti.

AK Parti MKYK'nın son toplantısında MKYK üyesi olan Ayşe Böhürler Başbakan Erdoğan'dan özür dilediği belirtildi.Böhürler'in ''Bildiriye imza atmamam gerekirdi. Yanlış yaptım. Özür dilerim''dediği öğrenildi.

Yazarlar yayınladıkları bildiride ''Başbakan Erdoğan'ın gazete patronlarının köşe yazarlarını kontrol etmesi gerektiğini savunan açıklamasının varlığımızı borçlu olduğumuz basın özgürlüğüne ve genel olarak 'demokratik Türkiye' idealine aykırı, vahim bir tutum olduğunu düşünüyor ve bu açıklamayı protesto ediyoruz'' denildi.

Bildiriye AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler ile birlikte ''Avni Özgürel, Haluk Şahin, Ahmet Taşgetiren, Mümtazer Türköne, Cüneyt Ülsever, Mehmet Tezkan, Ferai Tınç, Hadi Uluengin, Yasin Aktay, Taha Akyol, Şahin Alpay, Ergun Babahan, Ayşe Böhürler, Ali Bulaç, Ahmet Hakan Coşkun, Cengiz Çandar, Yasemin Çongar, Abdurrahman Dilipak, Mustafa Erdoğan, Gülay Göktürk, Okay Gönensin, Nuh Gönültaş, Nazlı Ilıcak, Etyen Mahçupyan, Güngör Mengi, Nuray Mert ve Yıldıray Oğur''gibi isimler de imza atmıştı.
 
KAFE ANKARA/BUGÜN GAZETESİ