Gündem
14 Şub 2015 09:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Hangi gazeteci “Hainlerin karşısına çıkıyorum” diyerek milletvikili adayı oldu?(Medyaradar/Özel)

23 yıldır çeşitli medya kuruluşlarında görev alan isim AK Parti adaylığını facebook'tan yaptığı ilginç açıklamayla duyurdu.

Dünya E-Basın Konseyi (DEBK) Başkanı Gazeteci – Yazar Hasan Taşkın “Hainler hançerlerini çekip memleketin böğrüne böğrüne vurmaya kalkınca, bize de milletin geleceği adına kefeni ile yola çıkan memleket sevdalılarının yanında kefenimizle sahaya inmek düştü” diyerek, Ak Parti İstanbul 3. Bölge’den aday adayı oldu.

Gazeteci Yazar Hasan Taşkın kişisel facebook hesabından yaptığı Ak Parti aday adaylığı duyurusunda paralel yapıya verdiği mesajla dikkat çekti. İşte Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Hasan Taşkın’ın o mesajı:
“Bana yol göründü. Hainler, hançerlerini çekip, memleketin böğrüne böğrüne vurmaya kalkınca, bize de yola çıkıp hainlerin karşısına dikilmek kaldı! Hem memleketin en önemli yönetim kademelerine layık görül, hem de elde ettiğin devlet gücünü layık gören memleket sevdalılarına karşı kullan ve milletine hainlik et. Yazı yazarak, TV programı yaparak mücadele dönemimi bitirdiniz. Sahaya inerek mücadele etmeye zorladınız. Peki siz bilirsiniz, buyrun sahadayım...

Vatana ihanetinizin izini sürecek ve bu izlerinizi ifşa edecek, milletim adına hesap soracağım. Hak yolunda ve O’nun rızası üzerine samimiyetle mücadele edenlerin, memleket sevdalılarının, kefeni ile yola çıkanların yanındayım. Hem de kefenimi yanıma alarak.”



Hasan Taşkın kimdir?
1992 yılında Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde muhabir oldu. AA imzasıyla gündem yaratan önemli polisiye ve adli olaylarla ilgili inceleme ve araştırma haberlerine imza attı. 1998 yılında AA Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne atandı. Trabzon’da da imza attığı önemli haberlerle öne çıktı. Aralık 2000 tarihinde ise önce AA Van, daha sonra AA Konya Bölge Müdürlüğü’ne sürüldü. Konya’da da Ekonomi ve Siyaset üzerine yaptığı önemli haberleri ile dikkat çekti. Dönemin Ak Parti Konya İl Teşkilatı kurucusu, Sanayi Odası Başkanı Hasan Anğı ile yakınlığı ve desteklediği söylenerek AA’dan atıldı. AA’ya dava açtı ve açtığı davayı 10 yıl sonra kazandı. 2002 yılının Nisan ayında İstanbul’a dönen Hasan Taşkın, Yeni şafak Gazetesi’nde araştırma ve inceleme haberleri yaptı. 2003 yılında Sabah Gazetesi’nde çalışmaya başlayan Taşkın, Sabah Gazetesi’nde de özel haberleriyle öne çıktı. AA’da çalıştığı dönemde Genel Müdür olan Mehmet Güler’in, AA’dan ayrılıp Sabah Gazetesi’nde yönetici olmasına tepki göstererek gazeteden ayrıldı. Sabah Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Nokta Dergisinde, 2004–2005 yıllarında arasında önemli kapak haberleri ile yine dikkat çekmeyi başardı. 
2008 Yılında 6 ay Bengütürk TV’de hafta içi her gün “Tam Saati” isimli canlı yayın programının yapımcı ve sunuculuğunu yaptı. Taşkın, 2008 – 2010 yılları arasında dünyanın 42 ülkesinde 412 mağazası bulunan “Wenice” çocuk giyim markası ile “MOL Mağazaları”nın iletişim direktörlüğünü yaparak, bu şirketlerin çalışmalarını başta Türk basını olmak üzere dünya basınına yüzlerce kez haber olarak yansımasını sağladı. Bu çalışmalarından dolayı 2009 yılında K.K.T.C’de “Yılın En İyi İletişimcisi” ödülü aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı’nda bir dönem genel müdürlük yapan Taşkın, 2012-2014 yılları arasında Türk Telekom CEO Basın Danışmanlığı görevin yürüttü.  Taşkın 2013 yılında ayrıca Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın  Basın ve Medya Danışmanlığı’nı yaptı.
Dünya E-Basın Konseyi Birliği’nin Kurucusu ve başkanı da olan Hasan Taşkın, Sürekli Basın Kartı sahibi. Hasan Taşkın’ın çok satanlar arasında yerini alan “Şu Derin Devlet, İsrail’in Gap Senaryosu” gibi kitaplarının yanı sıra Gelişim Üniversitesi tarafından “Yılın En iyi Kitabı” ödülünü alan “Uyan” isimli kitabının da aralarında bulunduğu 13 araştırma kitabı bulunuyor. Taşkın, Evli ve 4 çocuk babası.

MEDYARADAR/ÖZEL