Gündem
27 Eki 2010 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

HANGİ BAŞKANIN ''TEKE TEK'' PROGRAMINA KATILMASI YASAKLANMIŞ!

Devam eden KCK davasının iddianamesinde ortaya çıkan ayrıntılar şaşırtmaya devam ediyor.

Diyarbakır’da görülen 104’ü tutuklu 152 sanıklı KCK/TM davasına bugün görülen 7. duruşmayla devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iddianamenin okunmasına devam edilirken, tutuklu sanık Çimen Işık’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in TRT-6 ve HABERTÜRK TV’de yayınlanan Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katılmaması yönünde talimat verdiği belirtildi.

Duruşmaya 104 tutuklu sanıktan 93’ü ile 1 tutuksuz sanık ve avukatlar hazır bulundu. Duruşmaya BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız ile bazı sanık yakınları katıldı. Duruşma öncesi bazı sanık yakınlarının duruşma salonunda KCK’lı tutukluları alkışlamasına mahkeme başkanı tepki göstererek, bir daha alkışlamaları durumunda izleyicileri salondan çıkaracağı uyarısında bulundu. Sanıkların yoklaması ile başlayan duruşmada, sanıkların büyük bir bölümü Kürtçe yine "Ez livirim" (buradayım) cevabı verirken, bazı sanıklar da Türkçe "Burada" yanıtı verdi.

İDDİANAME SAVCIYI DA ETKİLEDİ
Mahkeme heyeti, yarım kalan iddianamenin okunmasını istedi. Daha önce İsmail Aksoy ve Adem Özcan tarafından özetlenerek okunan iddianamenin bugünkü kısmında değişiklik yaşandı. Özel Yetkili savcı Adem Özcan’ın rahatsızlanması üzerine rapor aldığı, yerine özel yetkili cumhuriyet savcısı Ahmet Karaca’nın atandığı öğrenildi.

"TEKE TEK PROGRAMINA KATILMAMA TALİMATI"
Kapatılan DTP’nin PM üyesi Çimen Işık ile ilgili okunan iddianamede, Işık’ın Kandil’den geldiği, örgüt mensuplarıyla toplantılar yaptığı, kentteki örgüt mensuplarını belediyelere yerleştirdiği belirtildi. Ilısu barajının yapılması durumunda örgüt üyelerinin geçiş yollarının kapanacağı belirtilen iddianamede, Işık’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in TRT 6 (Şeş) ve Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılmaması yönünde talimat verdiği yer aldı.

Üniversite sınavına girmek isteyen bazı belediye başkanlarının Işık’tan izin istediği belirtilen iddianamede, Osman Baydemir’in izinsiz personel aldığı için sorgulandığı kaydedildi. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi eski Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler’in Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu yönünde çıkan dedikodular üzerine basın açıklaması yapılması konusunda talimat verdiği belirtildi.

BEKAR KIZLARA EV AYARLAMIŞ
İddianamede kapatılan DTP’nin seçim komisyonu üyesi Zühre Bozaçı’nın örgüte bağlılık yemini ettiği, bekar örgüt üyesi kişilere ev ayarladığı ve yardım ettiği iddiaları yer aldı. Çatışmalarda ölen PKK’lıların cenazelerine katılmak için belediye başkanlarına talimat verdiği belirtilen iddianamede, trafik kazasında ölen KCK’nın sözde müfettişleri Cihan Deniz ve Hüsnü Ablay’ın ölümünden dolayı bölgede iki günlük yas ilan edilmesi önerisinde bulunduğu yer aldı. Duruşma verilen aranın ardından öğleden sonra devam edildi.